Meglerinformasjon
Fyresdal
Landbrukseiendom

Fyresdal | Landbrukseiendom på 2151,8 daa med flott utsikt og usjenert beliggenhet. Jakt- og fiskerettigheter

Kleivgrendsvegen 627, 3870 Fyresdal
Prisantydning:
3 000 000 kr
 • Primærrom:128 kvm
 • Bruksareal:129 kvm
 • Soverom:3
 • Boligtype:Landbrukseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:5995
 • Tomteareal:2152 dekar
 • Byggeår:1900
 • Energimerking:Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Kontakt megler

Adresse:

Kleivgrendsvegen 627, Fyresdal 3870

Velkommen

På Kleivgrend, ca. 15 min utenfor Fyresdal sentrum, er det nå mulig å sikre seg en stor landbrukseiendom med usjenert gårdstun. Tunet ligger bare 200 meter over fylkesvegen og har nydelig utsikt til Bondalsvatn som ligger like nedenfor. Solforholdene er svært gode med sørvestvendt orientering, og stedet oser av idyll. Med eiendommen medfølger det både jakt- og fiskerettigheter.

Eiendommen har store områder med skog, men også fulldyrka jord, og gårdstunet består av enebolig, uthus og stabbur. Byggene har eldre standard, så det må påregnes omfattende oppgradering og påkostninger for å møte dagens krav og forventninger. Dog er det stort potensial for nevenyttige, og de som ønsker å leve tett på naturens rike rekreasjonsmuligheter.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Kleivgrend i Fyresdal kommune, ca. 13 km fra Kyrkjebygdi/Fyresdal sentrum, hvor det er matbutikk, diverse servicetilbud, samt skole, barnehage og idrettsanlegg. Fra gårdstunet er det ca. 200 meter ned til fylkesvegen og busstopp. Nedenfor fylkesvegen ligger Bondalsvatn, som er et godt fiskevann. For vannsport og bading, anbefales Fyresvatn som har sandstrand og båtplasser.

Fyresvatn er ca. 25 km langt og byr på fiskelykke. Her står sik, ørret og røye på menyen, og det blir drevet stort fiske i området. Ellers er strendene hvite og vannet klart, hvilket innbyr til en forfriskende dukkert.

Bryggeparken har blant annet vanntrampoline og fire SUP-brett til gratis utlån - så her er det bare å hive seg utpå å nyte fine sommerdager. I skolegården er det ballbinge, basketballbane og muligheter for ulike type aktiviteter, og like ved er det fotballbane.

For den som er glad i hest arrangerer Hugljufur islandshestforening rideleir på Molandsmoen, like ved sentrum. Ellers er det et mylder av turstier i området, perfekt for fot- og sykkelturer. Hamaren aktivitetspark har stier, møteplasser, natursti og sykkelløype. Om vinteren anbefales det å legge turen til populære Gautefall som er et eldorado for skientusiaster.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Spar Fyresdal som byr på både ferske bakevarer og en fristende ferskvareavdeling. Ønsker du det lille ekstra er det bare å legge turen innom Bistro Teisner, som er en oase av et matsted med en rikholdig meny innen bistro, grill, pizza og catering. Forøvrig har Fyresdal frisører, klesbutikk, sportsbutikk, bank og helsetorg, bare for å nevne noe.

Kollektivtilbudet på Fyresdal består av buss, og nærmeste bussholdeplass ligger ved fylkesvegen, ca. 200 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 1 time til Treungen, 1 t og 15 min til Seljord, samt 1 t og 20 min til Gautefall.

Fra eiendommen er det skolebussordning til Gimle barne- og ungdomsskule. Skolen ble bygd om i 2011 og har om lag 156 elever. Barnehagen ligger rett ved skolen og det samme gjør bibliotek og svømmehall. Sistnevnte har 25 meters basseng og badstuer.

Kort fortalt
- Stor landbrukseiendom.
- Solrik og idyllisk beliggenhet.
- Nydelig utsikt til Bondalsvatn.
- Eiendommen er 2151,8 daa.
- Jakt- og fiskerettigheter.
- Eldre uthus/låve og stabbur.
- Enebolig over to plan.
- To stuer og tre soverom.
- Bad med vaskemaskinopplegg.
- Kjøkken med spiseplass.
- Vedovn i flere rom.
- Varmepumpe er installert.


Uteområde
Gårdstunet ligger solrikt og idyllisk til, ca. 200 meter opp fra fylkesvegen, med gressbakke mellom veien og tunet. Tunet består av enebolig, uthus og stabbur. Det er opparbeidet med plenareal, flere prydbusker, og fine trær som en fin ramme rundt det hele. Her kan man leve usjenert og fritt med fin utsikt til Bondalsvatn. Vannet ligger på nedsiden av fylkesvegen og byr på godt fiske.

På vestsiden av huset ble det bygd veranda i 2013, som har enkel tilgang fra terrenget og god plass til flere sittegrupper. Her kan man nyte sola gjennom ettermiddagen og kvelden, med Bondalsvatn som bakteppe.

Parkering
Det er god plass til å parkere biler på gårdstunet.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via fylkesveien og privat vei opp til tunet.

Jord, skog og tun

Dyrket mark
Jordet omkranser tunet i det sørvestlig skrånende terrenget. Det er avmerket en liten teig på 0,3 dekar på østre side av vegen opp til tunet.
Eier informerer om at det har vært drevet med grassproduksjon i mange år og for tiden er det en nabo som slår grasset. Naboen betaler ikke noe leie for å kunne benytte arealene.
Grunnen vurderes til å være morenebestandig.

Skog
Fra skogbrukssjefen i Fyresdal er det oversendt en hovedtallsrapport med utgangspunkt i takstår 2008 men fremskrevet til 2020. Rapporten er hentet fra AT-skog sitt program Allma for denne gården.

Produktivt skogareal ikke i bruk 20.1 dekar. Produktiv skog i nøkkelbiotoper som skal stå urørt, eller skog som ikke er økonomisk drivverdig

Total kubikkmasse 6 033 m³
Kubikkmasse på drivbare arealer 5 609 m³
Kubikkmasse per dekar på drivbare arealer 8.84 m³/dekar

Noen opplysninger hentet fra rapporten
Skogsarealet fordeler seg over 2 teiger, der gran dominerer Iflg. rapporten utgjør gran 62%, furu 32% og lauv 6%.

Bonitet
Bonitet 20 2% av det produktive skogsarealet
Bonitet 17: 4% av det produktive skogsarealet
Bonitet 14: 25% av det produktive skogsarealet
Bonitet 11: 15% av det produktive skogsarealet
Bonitet  8: 44% av det produktive skogsarealet
Bonitet 6: 10% av det produktive skogsarealet

Fordeling av kubikkmasse drivbar skog :
Gran: 3414m3
Furu: 1895m3
Lav:  300m3

Hogstklassefordeling
kl. 5: 3781m3 = 67%
kl. 4: 662m3 =12%
kl. 3 :1166m3 = 21 %

Tilvekst
gjennomsnittlig tilvekstprosent 3,1%. Total tilvekst i h.kl. 1-5 = 176m3 hvorav 173m3 er i h.kl. 3-5. Nær 70% av tilveksten er på gran, 25,6% på furu og 4,6% på lauv.
Det er tatt ut svært lite i skogen. I januar 2022 er det registrert en hogst på 132m3. Hogsten er tatt ut i nedre del av teigen øst for den dyrkbare jorda.
I tillegg ble det iflg. eier tatt ut ca. 50m3 i forbindelse med materialer til hyttebyggingen rundt 1999.

Informasjon vedr. veg (fra kartstudier)
nede ved bolig ved teig 1. det sees her traktorveg i retning Brattlandsnuten (øst i nedre del av teig). For adkomst til øvre bestander så sees det traktorveg på naboeiendom (62/1) som strekker seg inn mot teigen. Det er ikke klarlagt mht avtale/tilgang på bruk av denne veg over naboens eiendom. I teig 2 ved Øysævatn, Mørktjønn (adkomst innover i terrenget ved Øysævegen og Mørktjønnvegen innerst)
det sees ingen traktorveger på kartet, men her vil det meste være tilgjengelig ut fra Mørktjønnvegen (adkomstvegen innover).
Fast årlig avgift : ingen faste avgifter for grunneier.
Avgift ved utkjøring av tømmer etter hogst : dette punktet ble ikke avklart ved befaring.
Vegen har god standard, vedlikeholdes av Findøla kraft (info. fra eier).
Det er ca. 8 km inn til bom (stenges vinterstid, vegen blir ikke brøytet lenger). Fra bommen er det ca. 10 km inn til Øysævatn/Mørktjønn der bestandene 1-6 befinner seg, bestand 7 ligger ca 1 km lenger langs samme vei.

Utmark
Eiendommen har 2 hovedteiger :
Teigen ved tun/boligområdet (Hammarsjordet) har et brattheng i området ovenfor gården (420 m.o.h.), det stiger opp til rundt 650 m.o.h. Derfra og innover fjellet viser kartet leve og beiteområdesone for villrein. Det stiger opp til ca. 750 m.o.h i teigen inne på fjellet. I den øvre/indre delen er det myrområder på teigen (del av Fåtjørnmyrane). I motsatt side, søndre side (nedre del) ligger Bondalsvatnet med fiskemuligheter (sik og ørret). Øvre teig ved Øysævatn / Mørktjønn ligger på høyder fra rundt 680 m opp til 880 m.o.h. Området grenser mot det regulerte Øysævatnet i vestre side
og Mørktjønn (726 m.o.h.) med fiskemuligheter (ørret). Øysævatn reguleres og var mye nedtappet på befaringdagen som da viser en lang steinete skrånende kant ned mot vannet. Hele teigområdet ligger i leve/beiteområde for villreinen, samt et trekkområde over Listøylåsen-Nystøyl området der også hytteområdet finnes. Området har flott terreng med furu og granskog, myrområder, ei tjønn (Lauvtjønn, 770 m.o.h) samt fine områder for jakt på skogsfugl og rype.
Stedsnavn i teig 1: Brattlandsnuten, Skometo.
Stedsnavn i teig 2: Listøylen, Litstøylåsen, Mørktjønnstøylen, Nystøyl, Sveinsbulinuten og Orresnut som ligger helt i østre del av teigen med et toppunkt på 887 m.o.h som fir fin
utsikt over bl.a store vann som Øyuvsvatn (748 m.o.h.)

Jakt

Storviltjakt
Jaktlaget : Øysæ jaktlag har terreng i teigen inne på fjellet. Hallgeir Lund er jaktleder og har gitt informasjonen om dette jaktlag.
Antall parter : 17
Valdet : ca. 40000 dekar
Kvote
Elg : varierer, lite elg for tiden, men det vil ligge i størrelse 3-5 dyr.
Hjort : det jaktes også, men svært begrenset tilgang for tiden.
Villrein : også svært begrenset.

Åsland jaktlag : Dette er i teigen ved Hamarsjordet
Foreløpig har vi ikke funnet ut hvem som er jaktleder og har derfor ikke noe informasjon om dette jaktlag.

Småviltjakt
Det er ikke noe organisert når det gjelder småviltjakt.
Det skal være et fint terreng for fugl i teigen inne på fjellet

Innhold og standard

Våninshus - BRA 129 kvm
1. etasje, P-rom: 75 kvm
Vindfang/veranda, entré, kjøkken, stue og spisestue.

2. etasje, P-rom: 54 kvm:
Gang/trapperom, 3 soverom og bad/wc/vaskerom.

1 etasje S-rom: 1 kvm: Bod

Entré: Fra en skjermet veranda/vindfang er det dør inn til boligens entré. Entreen er romslig og har plass til kommode og annet entrémøblement. Det er dør inn til både stue og kjøkken, samt trapp opp til andre etasje.

Kjøkken: Boligen har et romslig kjøkken med vedfyrt ovn og god plass til spisebord. Rommet har malt tregulv, malte panelvegger og vindu mot to retninger. Kjøkkenet har også et tilliggende bodrom/spiskammers.

Kjøkkeninnredningen fra Ikea var ny i 2013, og er montert langs én vegg. Innredningen har lyse, profilfreste fronter, overskap med vitrinedører og benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum. Bak oppvaskbenken er det montert plater på vegg som beskyttelse mot sprut. Videre har kjøkkenet opplegg for oppvaskmaskin og nisje til komfyr. I en ventilatorhette i børstet stål er det kullfiltervifte.

Stue og spisestue: I første etasje har boligen en stor stue og sjarmerende spisestue, som begge har dagslys fra to retninger og nydelig utsikt mot vannet. Spisestuen ligger adskilt fra kjøkkenet med dør, mens det er åpning mellom stuen og spisestuen. I spisestuen er det installert varmepumpe, mens stuen har vedovn. Rommene har tregulv, samt malte panelvegger og paneltak.

Bad/wc/vaskerom: Badet ligger i andre etasje og har opplegg for vaskemaskin. Rommet har vinylbelegg på gulvet, våtromsplater på veggene, skråtak med takess og vindu som kan åpnes. Badet er utstyrt med gulvstående toalett, dusjkabinett og servant med skap. Badet har også plass til stellebord eller kommode. Varmtvannsbereder er plassert i rommet og er på ca. 116 liter.

Soverom og garderobe: I andre etasje har boligen tre soverom, med malte tregulv og malt panel på vegger og i tak. Det minste soverommet har vedovn og vindu mot sørvest som byr på nydelig utsikt til vannet. Hovedsoverommet har også vedovn, samt en rekke med skap. Det er for øvrig skap i gangen i andre etasje, og oppbevaringsplass i en liten bod ved kjøkkenet. Uthuset og stabburet kan også benyttes som lagringsplass.

Oppvarming - Teknisk
Boligen har oppvarming med strøm og vedfyring. Det er installert varmepumpe og flere rom har vedovner. Boligen er ventilert via vinduer og dører i åpen stilling. Sikringsskapet har automatsikringer, 8 kurser fra 1980 og 25 A hovedsikring. Ledningsnettet har ulik alder.

Varmtvannsberederen på 116 liter er fra 1988. I 2010 ble det montert trykktank i krypkjeller. Vanninntak er fra borevann som ble etablert på 1980-tallet. Avløpsledning går til septiktank av betong via private stikkledninger.

Oppvarming, piper og ildsteder

Oppvarming med strøm og vedfyring. Installert luft til luft varmpeumpe. Teglsteinspipe murt over tak. Flere vedovner.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et uregulert område og i kommuneplanens arealdel, vedtatt 27.11.2014, for LNFR-område.  Den øverste delen av parsellen ovenfor Bondalsvatn ligger innenfor hensynssone for villrein.
Parsell 2 som ligger mellom Øysævatn og Øyuvsvatn ligger delvis i LNF-område og delvis i eksisterende utbyggingsområde for fritidsboliger, med plankrav. Hele parsellen ligger innenfor hensynssone for villrein og hensynssone for nasjonalt villreinsområde. Se kart vedlagt salgsoppgaven.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Dette er en odelseiendom, men det er ingen som ha odelsrett.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 62
 • Bruksnummer: 3
 • Fylkesnummer: 38
 • Fylkesnavn: Vestfold og Telemark
 • Kommunenummer: 3823
 • Kommuneområde: Fyresdal
Les mer