Idyllisk beliggende gård i Sirdal med jaktmuligheter, to bolighus og stølshytte

Skreåveien 234, 4440 Tonstad
Prisantydning:
5 850 000,–
 • Primærrom: 373 kvm
 • Bruksareal: 439 kvm
 • Soverom: 9
 • Boligtype: Gaardsbruk
 • Eieform: Eiet tomt
 • Kommunale avg:
 • Tomteareal: 4 536 802 kvm
 • Byggeår: 1979
 • Energimerking: Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Hva koster lånet?

Velkommen

Velkommen til Skreåveien 234 i Sirdal kommune!
Dette er en landbrukseiendom som ligger rolig og fint tilca 350 moh på Ødegård i idylliske Skreådalen. Skreåelva flyter fra vest mot øst rett forbi eiendommen, og gården er omkranset av flotte fjell. På gården har det tidligere vært dyrehold med hovedvekt på melkeproduksjon og sauehold. Per i dag forpaktes jord og driftsbygninger bort. Jorda brukes til grasproduksjon og beite for sau og storfe. Det er to bolighus på gården, i tillegg til driftsbygning, stølshytte og garasje/lagerbygninger. Gården har også fristrømsavtale med Agder Energi pga fallrettigheter i Skreåelva.

Beliggenhet

Sørvendt beliggenhet på Ødegård i Skreådalen og Sirdal kommune, ca 25 km fra kommunesenteret på Tonstad hvor det er det meste av privat og offentlig servicetilbud. Barne- og ungdomsskolen ligger på Sinnes ca 14,5 km unna og nærmeste videregående skole er på Tonstad. Nærmeste barnehage er på Tjørhom ca 6,5 km fra eiendommen. Det er ca 3 km til nærmeste dagligvarebutikk på Omlid. Eiendommen ligger ca. en og en halv times kjøretur fra Stavanger og Sola lufthavn som er nærmeste flyplass. Fra Omlid er det bussforbindelse til Eigersund, Flekkefjord og til Gyland stasjon. Sirdal har videre et rikt tilbud innen organisert idrett med tilbud innen langrenn, skiskyting, friidrett, fotball og diverse trimtilbud. De flotte fjellområdene i Sirdal inviterer til et allsidig friluftsliv, og det er kort avstand til alpinanlegg samt oppkjørte skiløyper vinterstid. Fjellene er mange og i sommerhalvåret kan man fråtse i områdets mange turgodbiter. Eiendommen er et glimrende utgangspunkt for turer i fjellet, og stølshytta vil kunne være både et turmål i seg selv samt et flottutgangspunkt for videre utforsking av fjellheimen.

Adkomst

Fra Sinnes følger man Sirdalsveien (veg 468) i sørlig retning og tar av inn på Skreåveien etter ca 11 km. Fra Tonstad kjører man nordover langs Sirdalsveien (veg 468) og ta av vestover inn på Skreåveien på Omlid etter ca 22 km. Fortsett langs denne ca 1,5 km og du finner eiendommen på høyre side av vegen. Det vil bli skiltet til eiendommen ved fellesvisninger.

Jord, skog og tun

Eiendommen har et totalareal på ca 4 536,6 dekar ifølge Nibio gårdskart.
Jorda forpaktes bort som tilleggsjord og tilleggsbeite. Det har vært samme forpakter siden 2005, og på grunn av planlagt salg er det nå inngått ett-årige leieavtaler.
Arealet fordeles slik:

Fulldyrka jord: 40,5 daa
Overflatedyrka jord: 18,1 daa
Innmarksbeite: 108,5 daa
Produktiv skog: 56,1 daa
Annet markslag: 4 257,8 daa
bebygd, samf., vann: 55,6 daa

Se ellers takst for beskrivelse av de ulike arealene.

Jakt

Eiendommen er stor og gir grunnlag for en del jaktrettigheter. Dette gjelder storviltjakt  som omfatter elg, hjort og rådyr. Elg- og hjortejakta organiseres i jaktvald. Det er for tiden fri jakt på rådyr.
I tillegg til dette er det fint terreng for rypejakt knyttet til eiendommen. Det har vært utleie av to rypejakt-terreng, og kart som viser det utleide arealet er vedlagt prospektet. Det kan også være muligheter for jakt på annet småvilt.

Innhold og standard

På eiendommen er det flere bygninger, med to bolighus, driftsbygning, eldre garasjebygg, to ulike lagerbygg og en stølshytte.

Våningshus 1 - hovedhuset
Enebolig oppført ca 1979. Huset er bebodd av gårdens eier.
Boligen er over to plan med hovedinngang i underetasjen.

Innhold:
Underetasje:
Vindfang, entre med trapp til 1. etasje, kjellerstue, vaskerom, soverom, bad og boder.
1. etasje:
Gang med trapp til underetasje, tre soverom hvorav ett har utgang til luftealtan, bad, toalett, kjøkken, stue med utgang til veranda.
Kryploft med adkomst via luke.

Standard:
Det er laget tilstandsrapport for bolighusene og i sin konklusjonen skriver takstmannen at hovedhuset framstår i normalt god stand. Det er anført tilstandsgrad 3 kun for badet i første etasje, og da med bakgrunn i levetidsbetraktninger. Se ellers tilstandsrapporten for utfyllende opplysninger.

Kjøkken:
Kjøkkenet er pusset pent opp ca 2011 med hvite, profilerte fronter på benke- og overskap. Det er fliser over kjøkkenbenken som har heltre eik benkeplate, og det er god plass til et spisebord. Hvitevarer er medfølgende og består av komfyr, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Bad underetasje:
Fliser på gulv og vegger. Badet er utstyrt med dusjhjørne med foldbare dører, wc, servant i seksjon, speil, avtrekksvifte og varme i gulv.
Bad 1. etasje:
Belegg på gulv og tapet på veggene. Badet har badekar, servant i seksjon med speil og overskap, varmekabler i gulv og varmeovn på vegg. Separat toalett ved siden av badet.
Gulv:
Parkett, belegg, fliser, laminat, mur.
Vegger:
Malte plater, panel, tapet, mur
Himling:
Malte plater, panel.
Vinduer:
Isolerglass hvorav vindu i begge stuer og på ett soverom ble skiftet ca. 2016.
Yttertak:
Betong takstein fra byggeår.

Annet:
Snarlig blir det mulighet for tilkobling til fibernett levert av Telenor.

Våningshus 2 - kårhuset
Hel tomannsbolig oppført ca 1956 iflg EDR. Huset har to vertikaldelte leiligheter hvorav kun leilighet 2 er utleid.

Innhold leilighet 1 - Skreåveien 236:
Kjeller:
Gang, bad, lagerrom.
1. etasje:
Gang, toalett, kjøkken, stue.
2. etasje:
Gang, tre soverom.
Loft:
Soverom.

Innhold leilighet 2 - Skreåveien 238
Kjeller:
Gang, bad, lagerrom.
1. etasje:
Gang, stue, kjøkken.
2. etasje:
Gang, to soverom, bad.
Loft:
Soverom.

Standard:
Dette huset er en del eldre enn hovedhuset, og har gjennomgående større behov for oppgraderinger. Leilighet 2 er i best stand av de to leilighetene, og denne er for tiden utleid. Leilighet 1 har ikke vært bebodd de siste tre årene.
I sin tilstandsrapport har takstmanne angitt tilstandsgrad 3 for tilstanden på husests drenering vurdert ut fra fuktmålinger. Ut fra levetidsbetraktninger er det også angitt tilstandsgrad 3 for ytterkledningen. Det er også en del anmerkninger med tilstandsgrad 2, og vi vil henvise til tilstandsrapporten i sin helhet for utfyllende kommentarer angående dette.

Kjøkken leilighet 1:
Eldre plassbygget kjøkken med malte fronter på benke- og overskap, Hvitevarer er medfølgende og består av komfyr, kjøleskap og mikrobølgeovn. Det er plass til spisebord. Ikke egen avtrekksvifte over kokeplassen, men vifte på yttervegg.
Kjøkken leilighet 2:
Nyere kjøkken med hvite glatte fronter og laminat benkeplate. Integrert koketopp og stekeovn, samt oppvaskmaskin. Avtrekksvifte. Plass for et lite spisebord.
Bad leilighet 1:
Fliser på gulv og plater på veggene. Badet er utstyrt med dusjkabinett, servant og vaskemaskin. Varme i gulvet. Separat toalett.
Bad underetasje leilighet 2:
Fliser på gulvet og våtromsplater på veggene. Badet har dusj på vegg med foldbare dører, servant med skuffer og speil med lys. Varme i gulvet og separat toalett.
Bad 2. etasje:
Fliser på gulvet og plater på veggene. Badet er utstyrt med dusjkabinett, servant i seksjon med speil og overskap, opplegg for vaskemaskin. Varme i gulvet.
Gulv:
Parkett, laminat, murgulv, tregulv, fliser.
Vegger:
Malt tapet, plater, malte plater, tapet, malt mur.
Himling:
Malte tak, panel, malt panel.
Vinduer:
Isolerglass med varierende alder og kvalitet.
Yttertak:
Stålplater.

Driftsbygning
Innholdsrik driftsbygning som er oppført ca 1967 på grunnmur fra 1952, med påbygg fra 1996. Grunnflaten er på 360 kvm og med et totalt 995 kvm. Bygningen rommer fjøs, stall, grisefjøs, sauehus, melkerom og forrom. I tillegg er det god lagerplass oppe på løa og 5 betongsiloer. Bygningen er i gjennomgående god teknisk stand vurdert ut fra byggeår og forholdene ellers. Se ellers taksten for mer utfyllende informasjon.

Lagerbygning 1
Dette er plassert nede ved Skreåveien på motsatt side og har 4 skyveporter mot veien. Bygget er oppført i 1982 og har en grunnflate 142 kvm. Det er uisolert med innlagt strøm, men har alminnelig grei standard.

Lagerbygning 2
Dette er oppført i 1989 med grunnflate på 105 kvm. Bygget er benyttet til lagring. Det er uisolert og uten innlagt strøm.

Garasje
Enkel garasjebygning oppført ca 1952 på 43 kvm. Uisolert og med enkel standard.

Stølshytte
Stølshytta er antatt oppført ca 1920 med flere oppgraderinger utført etter dette. Hytta ligger på ca 720 moh, og er på ca 30 kvm ifølge takstmann og inneholder gang, kjøkken, stue og et soverom. Stølen er beliggende ca. 7 km fra gården på Ødegård, og det er ikke veg fram til Heimrestølen. Hverken takstmann eller megler har synfart stølen. Hytta er malt i tradisjonelle "Sirdalsfarger."

Oppvarming, piper og ildsteder

Alle boenheter har mulighet for vedfyring i tillegg til elektrisk oppvarming. I hovedhuset er det varmepumpe praktisk plassert i trapperommet.

Reguleringsforhold

Eiendommen er beliggende i LNF-område i henhold til gjeldende kommuneplan for Sirdal kommune.

* Tilpasses

Fristrømsavtale med Agder Energi
Eiendommen har fristrømsavtale med Agder Energi på grunn av fallrettigheter i Skreåelva. Dette innebærer vesentlige sparte strømutgifter årlig. Konferer megler for mer informasjon om dette.

Diverse

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommune og evnt. takstmenn. Vasking og rydding: Eiendommen selges slik den fremstår ved visning. Boligen(e) overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort. Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han ønsker av løsøre og tilbehør. Etter bransjenormen medfølger ikke hvitevarer, hverken integrerte eller frittstående, dersom det ikke er spesifisert i salgsoppgaven. Selger kan allikevel på eget initiativ velge å la hvitevarer medfølge.
I forbindelse med salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del av gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, overdras til ny eier. Det kan være seg privat løsøre som ikke er en del av næringsvirksomheten selger har drevet og deter heller ikke gjenstander som er tilpasset/tilknyttet den faste eiendommen på en slik måte at det er å regne som tilbehør iht. avhendingsloven. Dette kan omfatte hvitevarer, husgeråd og en del antikviteter både som møbler, hageredskaper og enkeltgjenstander. Ved salg av gårdsbruk er det ofte naturlig at også en del redskap overdras. Disse redskapene og verktøyet kan ha virket i gårdens næringsvirksomhet. Videre kan det også være aktuelt å avtale overdragelse av eventuell dyrebesetning, kvoter, omløpsmidler, fôrlager mm. I en del gårdssalg har ofte selger utarbeidet en oversikt over hva slags løsøre, redskap mm. som kan tenkes overdratt etter nærmere avtale.
Alle gjenstander vil i så fall overtas i den stand de er. Konferer med eiendomsmegler om hva status for denne gården er. Ved kjøp av gård hvor den totale kjøpesummen omfatter gårdens tilbehør som ikke er en del av den faste eiendommen, vil dette spesifiseres i egne kjøpekontrakter. Verdisettingen avtales mellom partene og skal beregnes på antatt normale markedsverdier og evnt. takstverdier. Verdien av gårdens tilbehør er ikke inkludert i prisantydningen.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. 10 % av kjøpesummen forutsettes innbetalt som forskudd ved underskrift av kjøpekontrakt. Forskuddsbeløpet må være fri kapital, dvs. at det til innbetaling av forskuddsbeløpet fra långiver ikke må være knyttet vilkår som medfører at selger ikke kan disponere beløpet Forskuddsbeløpet blir stående på meglers klientkonto frem til beløpet kan disponeres av selger i.h.h.t. rundskriv fra Finanstilsynet nr. 7/2014 punkt 3.3 3. ledd. Selger opptjener renter på beløpet fra kontraktsdato. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget eller til faksnr. 69 10 17 81. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 16
 • Bruksnummer: 2
 • Fylkesnummer: 42
 • Fylkesnavn: Agder
 • Kommunenummer: 4228
 • Kommuneområde: Sirdal