Meglerinformasjon
Evje og hornnes - Evje
Landbrukseiendom

BIRKENES - Spennende skogseiendom med usjenert beliggenhet ved Vågsdalsfjorden. To bolighus, brygge og badestrand

Evjevegen 1901 og 1903, 4735 Evje
Prisantydning:
6 500 000 kr
 • Primærrom:303 kvm
 • Bruksareal:331 kvm
 • Soverom:6
 • Boligtype:Landbrukseiendom
 • Eieform:Eiet tomt
 • Kommunale avg:7759.64
 • Tomteareal:1881 dekar
 • Byggeår:2004
 • Energimerking:Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Hva koster lånet?

Husk å bestille/laste ned prospekt så du kan stille godt forberedt på visning.

Visning:

Visning kun etter avtale med megler. Ta kontakt for å avtale tid!

Adresse:

Evjevegen 1901 og 1903, Evje 4735

Velkommen

Velkommen til Vågsdalen i Birkenes kommune.

I naturskjønne og rolige omgivelser ved Vågsdalsfjorden ligger det to ved siden av hverandre. De har lagt seg lunt til, men har fin utsikt østover, og det er bare et steinkast ned til brygga, båten og badestranda. De ligger på hver sin eiendom, men de skal selges sammen, nyhuset og gamlehuset på Vågsdalsgården. Og hovedeiendommen på snart 1900 dekar gir tanker om at dyre- og fuglelivet her er spennende. Her finner du både Bjønnhidalen og  Orremyr, og mulighetene for jakt og fiske er gode med utgangspunkt i denne skogseiendommen. Begge husene er i bra stand, og det følger med tre garasjer som alle er doble og i brukbar stand. Gården har ca 2 kilometer strandlinje og en stor del av skogen er vernet etter egen forskrift. Men det er nok ikke bjørn her altså:).

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende usjenert og fint til ved Vågsdalsfjorden, med lang strandlinje og i naturskjønne omgivelser. Det er litt over en mil til både butikk, barne- og ungdomsskole og barnehage på Engesland, og kommunesenteret på Birkeland ligger ca 3,5 mil unna i sørlig retning. Sørlandshovedstaden Kristiansand med flyplass og fylkesadministrasjon ligger ca. en times kjøring unna. I østlig retning er Arendal heller ikke mer enn en times biltur unna, og vestover er Evje det nærmeste store tettstedet, ca. 2,7 mil unna.

Adkomst

Det er avkjøring fra riksveg 42 ca 800 meter vest for Vågsdalsbroa over Vågsdalsfjorden. Eiendommen er beliggende ca 500 meter fra riksvegen.

Jord, skog og tun

Eiendommen er på totalt 1880 dekar, derav 1661 dekar skog og ca. 14,4 dekar beite og dyrka mark. Resterende areal er definert som "annet markslag" eller "bebygget areal mv" hos Gardskart.nibio.no. Det foreligger egen forskrift om vern av Vågsdalsliane og det er bare litt i overkat av 400 dekar av skogen som er utnyttbar. Resten av skogsarealet inngår i det vernede området.

Jakt

Det følger jaktrettigheter med eiendommen, og dette er organisert i storvald med lokalt jaktlag. Dette gjelder både for elg, hjort, rådyr og småvilt. Omfanget av jakta varierer fra år til år. Konferer gjerne megler nærmere om dette.

Innhold og standard

Eiendommene har to bolighus på eiendommen og begge har inntil nylig vært bebodd. Til hvert bolighus hører det med en dobbelgarasje, samt at det til landbrukseiendommen er en ekstra dobbelgarasje hvor det i bakkant er et rom for dyr. Garasjeportene for det sistnevnte bygget vender inn mot gårdsplassen til gamlehuset.

Hovedhuset:
Byggeår: 2003/2004 .
Boligen er over to plan med boligrom i begge etasjene
Innhold:
1. etasje:
Entre/hall med trapp til andre etasje, kjøkken, vinkelstue med utgang til veranda, bad, vaskerom med egen utgang. Sportsbod ved inngangen.
Huset er bygget med livsløpsstandard og stua kan deles av for også å romme et soverom.
Loftsetasje:
Loftstue med trapp til første etasje og utgang til altan, bad, tre soverom, to boder.
1. etasje: BRA 84 kvm, P-rom 78 kvm.
2. etasje: BRA 52 kvm, P-rom 52 kvm.
Sum: BRA 136 kvm, P-rom 130 kvm

Standard
Huset er oppført i 2003/2004 og er holdt godt vedlike siden byggeåret. Det er ingen anmerkninger med tilstandsgrad 3 i tilstandsrapporten som er vedlagt prospektet. Det er noen anmerkninger med tilstandsgrad 2 og disse er greit tilgjengelige i rapporten.
Det henvises videre til rapporten for detaljer vedrørende dette.
Kjøkken:
Romslig kjøkken med fronter i eik og fliser over kjøkkenbenken som har laminat benkeplate. Integrert kjøleskap, oppvakmaskin, stekeovn og kokeplate, avtrekksvifte og god plass til et spisebord. Downlights i tak.
Bad 1. etasje:
Flislagt bad som er utstyrt med dusjkabinett, overskap med speil, servant med underskapwc, og varmekabler i gulvet. Downlights i tak.
Bad 2. etasje:
Badet har fliser på gulv og vegger og er utstyrt med badekar med hånddusj, wc, servant i seksjon, varmekabler i gulv.
Gulv:
Parkett, fliser, belegg.
Vegger:
Fliser, malte plater, veggplater.  
Himling:
Hvite takplater, panel.
Vinduer:
To lags isolerglass fra byggeår.
Taktekking:
Betongtakstein
Annet:
Automatsikringer, tørkestativ utenfor vaskerommet.

Gamlehuset
Byggeår: Opprinnelig oppført ca. 1860, men rehabilitert og ombygget ved flere anledninger etter det. Siste renovering/påbygging ble utført 2017-2021, herunder et større påbygg sørover.
I tilstandsrapporten er det angitt tilstandsgrad 3 vedrørende fuktsikring og ventilering på badet. Det er angitt tilstandsgrad 2 for enkelte andre forhold, og oversikten følger i takstmanns konklusjon på side 4 i rapporten. Mange av forholdene har fått tilstandsgrad 2 på grunn av bygningskomponentenes alder. Det anbefales å lese rapporten i sin helhet.
Innhold:
1. etasje:
Entre, bad/vaskerom med utgang til veranda/vinterhage/spa, gang med loftstrapp, soverom, spisestue/peisestue, kjøkken/allrom, stor stue med utgang til veranda.
Loftsetasje:
Gang/trapperom, soverom, innredet loftstue/soverom, kott på sidene. Størstedelen av arealet på loftet er ikke medregnet med bruksareal/P-rom på grunn av lav takhøyde.
Arealer:
Kjeller:
Krypkjeller uten målbart areal.
1. etasje: BRA 166 kvm, P-rom 166 kvm
2. etasje: BRA 29 kvm, P-rom 7 kvm
Sum: BRA 195 kvm, P-rom 173 kvm.

Standard
Kjøkken/allrom:
Koselig Sørlandskjøkken med vaniljefargede mdf-fronter på benke- og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er god plass til spisebord eller sittegruppe i rommet.
Bad:
Badet er delvis åpent mot vaskerommet som har utgang til veranda med jacuzzi. Badet har belegg på gulvet og våtromsplater på veggene. Badet har wc, baderomsinnredning med to servanter og et stort speil over dette. Vaskeromsdelen har dusjkabinett, varmtvannstank og plass for vaskesøyle.
Gulv:
Tregulv, laminat, belegg, teppe, fliser. 
Vegger:
Malt panel, våtromsplater, malte plater,
Himling:
Hvite takplater, malt panel, panel, mdf-plater.
Vinduer:
2-lags isolerglass med noe ulik alder.
Taktekking:
Metallplater.
Annet:
Automatiske sikringer. Det er fiber i området, men ikke lagt fram til huset. Selger benytter Ice-net.

Garasje 1
Garasjen har et areal på ca. 47 kvm BTA.
Denne er oppført ca 2015 og står ved siden av hovedhuset. Den er oppført i tre på ringmur. Takstmann har gitt denne tilstandsgrad 2 vurdert ut fra at det fortsatt er noen gjenstående arbeider.

Garasje 2
Garasjen har et areal på 50 kvm BTA. Det er her en bod i bakkant av garasjerommet. Det er egen inngang til boddelen.
Garasjen står inne på bruksnummer 1, men har portåpningen mot gårdsplassen til bruksnummer 16. Takstmann har satt tilstandsgrad 2 på garasjen ut fra antatt vedlikeholdsbehov og levetidsbetraktninger.

Garasje 3
Garasjen er oppført ca 2006 og er på 82 kvm BTA med innredet loft som har adkomst fra utsiden og et bruksareal på 35 kvm. I tilstandsrapporten gis garasjen generelt tilstandsgrad 1, mens det er anført tilstandsgrad 2 for noen enkeltpunkter. Vi anbefaler å lese tilstandsrapportene i sin helhet.

Oppvarming, piper og ildsteder

Hovedhuset har vedovn på stue og ellers elektrisk oppvarming.
Gamlehuset har vedovn på spisestue og nystua, samt elektrisk oppvarming.

Reguleringsforhold

Det foreligger ikke egen reguleringsplan for eiendommen, men i kommunens reguleringsplan for 2020-2032 er eiendommen innenfor LNRF som er "areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag."

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. 10 % av kjøpesummen forutsettes innbetalt som forskudd ved underskrift av kjøpekontrakt. Forskuddsbeløpet må være fri kapital, dvs. at det til innbetaling av forskuddsbeløpet fra långiver ikke må være knyttet vilkår som medfører at selger ikke kan disponere beløpet Forskuddsbeløpet blir stående på meglers klientkonto frem til beløpet kan disponeres av selger i.h.h.t. rundskriv fra Finanstilsynet nr. 7/2014 punkt 3.3 3. ledd. Selger opptjener renter på beløpet fra kontraktsdato. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser anbefales derfor å ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkeinformasjon

 • Gårdsnummer: 133
 • Bruksnummer: 1
 • Fylkesnummer: 42
 • Fylkesnavn: Agder
 • Kommunenummer: 4216
 • Kommuneområde: Evje og hornnes - Evje
Les mer