Tid for nominasjon

Nå er det tid for å nominere kandidater til medlemsvalget i Landkreditt. Vi tar gjerne i mot dine tips og forslag!

Nå er det tid for å nominere kandidater til medlemsvalget i Landkreditt. Vi tar gjerne i mot dine tips og forslag!

Har du lån med pant i landbrukseiendom, eller driftskreditt hos oss, er du medlem og én av eierne i samvirke­foretaket Landkreditt SA.

Som eier kan du nå nominere kandidatene som DU ­mener kan egne seg som tillitsvalgte for Landkreditt i din region. Nominasjonsperioden varer fra 13. til 27. september 2023. Det er ikke valg i Hordaland, Sogn og Fjordane, Telemark, Troms/Finnmark og Møre og Romsdal.

For at du skal få deltatt i valget er det viktig at vi har e-postadressen din. Logg deg på i nettbanken og sjekk at du ligger inne med riktig kontaktinformasjon. Er du medlem i Landkreditt uten at du har nettbank, kan du gå inn på Landkreditt.no/registrer og opprette en nettbank helt kostnadsfritt.

Eierstyringen er viktig

Eierstyringen er et av samvirkets viktigste prinsipper. Vi ønsker at medlemmene benytter seg av muligheten for å påvirke fremtiden til landbrukets egen bank.

– Engasjerte tillitsvalgte kommer fra, og velges av, ­engasjerte medlemmer. Jeg oppfordrer alle som vet om egnede kandidater, eller som selv er interessert i tillitsverv i Landkreditt, til å engasjere seg nå, sier Hans Edvard Torp, styreleder i Landkreditt SA.

Ønsker mange kandidater

Valgkomiteene tar i mot nominasjonene og legger frem innstillinger for hvert distrikt. Siden valget er elektronisk er det positivt om det innstilles flere kandidater til hvert verv. På denne måten får medlemmene en større påvirkningskraft på hvem som skal bli tillitsvalgt for sin region når de skal avgi stemme i valget.

Slik gjennomføres valget

Når valgkomiteens innstilling blir fremlagt gis det mulighet til å fremme benke­forslag. Selve valget foregår elektronisk i måneds­skiftet januar–­februar. Elektroniske valg gjør det enkelt for deg som eier å være med på å påvirke konsernets fremtid. Vi håper du ­bruker muligheten!

Nominer kandidat