– Landbruket i Sør-Vest er viktig for oss

Fra årsskiftet kom Harald Pedersen (44) og Rune Løge (49) på plass som nye distriktssjefer for Landkreditt Bank på distriktskontoret i Rogaland. – Med Rune og Harald på plass vil vi være en solid partner for landbruket i Sør-Vest fremover, sier konsernsjef i Landkreditt Ole Laurits Lønnum.

Fra årsskiftet kom Harald Pedersen (44) og Rune Løge (49) på plass som nye distriktssjefer for Landkreditt Bank på distriktskontoret i Rogaland. – Med Rune og Harald på plass vil vi være en solid partner for landbruket i Sør-Vest fremover, sier konsernsjef i Landkreditt Ole Laurits Lønnum.

1366x768_Ole-Laurits-Lonnum.jpg

Konsernsjef i Landkreditt, Ole Laurits Lønnum, er godt fornøyd med å ha fått på plass to nye distriktssjefer for Sør-Vest.

– Når vi nå ansetter to distriktssjefer for bank er dette et tydelig signal om at landbruket i Sør-Vest er viktig for oss, og at vi skal være bondens naturlige samarbeidspartner når det kommer til bank, forsikring og eiendomsmegling for landbruket, forklarer Ole Laurits Lønnum.

På distriktskontoret på NIBIO på Særheim i Klepp, finner vi også Aksel Fiskaa som distriktssjef på forsikring og Jan Egil Fornes som eiendomsmegler for landbruk.

– Til sammen er dette et veldig sterkt team, som har stor kompetanse på landbruk. Vi er trygge på at landbrukskundene i Sør-Vest vil være i de beste hender fremover, sier en engasjert konsernsjef.

Han gleder seg over at de nyansatte allerede er i gang som rådgivere for bøndene lokalt, i det som er et svært aktivt landbruksområde.

Trenger du rådgivning om finansiering, sparing eller forsikring? Finn din distriktssjef.

Har landbruk i ryggmargen

De nye distriktssjefene har en solid bakgrunn fra landbruket. Både Harald Pedersen og Rune Løge har vokst opp på gård, og mens Harald gikk i beina på bestefar på besteforeldrenes gård, var Rune nummer tre av fem søsken på et melkebruk på Vigrestad.

Harald driver i dag arven videre etter bestefar, og på gården driver de nå med både sau og ammeku. For Rune ble det ikke egen gård, men både utdannelse og yrkesliv har dreid seg om landbruk.

– Noe av det som er bra med å jobbe i Landkreditt er at landbruket er ryggmargen i konsernet. Det er landbruk jeg kan og brenner for, forklarer Rune.

Han gleder seg aller mest til å møte bøndene hjemme på gården, og blir gjerne med en tur i fjøset.

– Jeg ønsker å være mest mulig ute på gårdene, det er der det skjer. Jeg vil prøve å være en god sparringspartner for bonden, som kan hjelpe kundene med å finansiere drømmene sine. Det er veldig givende å gi en bonde mulighet til å gjøre gårdsdriften mer morderne og fremtidsrettet, forteller Rune.

Harald har også en stor motivasjon for å være til stede for landbrukskundene i Sør-Vest.

– Jeg er oppvokst med «skit på nevane og beina i støvlane», så landbruk har interessert meg siden jeg var liten. Samtidig har jeg en interesse for økonomi, og liker også godt å jobbe med mennesker. Jeg gleder meg derfor veldig til å dra rundt som distriktssjef, bekrefter Harald.

Saken fortsetter nedenfor.

 

Vil ikke gå av moten

Fylkene Agder, Rogaland og Vestland har en betydelig landbruksproduksjon og huser rundt 30 % av Norges storfe, svin, geit og høner. I tillegg finner vi, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå, 45 % av landets vinterfôra sauer i disse fylkene.

Landbruket har, som resten av samfunnet, i en periode blitt rammet av stor kostnadsvekst. De nye distriktssjefene tror utfordringene for landbruket i Sør-Vest i stor grad er like utfordringene i resten av landet.

– Den menige bonde har nok fortsatt tro på landbruket, selv om det er noen mørke skyer med stor prisøkning, for eksempel på driftsmidler og byggekostnader, tror Rune.
Han er derfor fortsatt optimistisk på bondens vegne.

– Vi har jo trua på at folk må ha mat, og vi så jo under pandemien hvor viktig det er med norsk matproduksjon. Jeg tror landbruk vil være ei veldig viktig næring også fremover.

Les også: Slik kan du forebygge brann på gården

 

Bondens partner gjennom viktige avgjørelser

Harald kommer til Landkreditt med en bred arbeidserfaring, og mange kjenner han sikkert gjennom tidligere jobber som regnskapsfører i Tveit Regnskap, eller som leder for produsenttjenesten og rådgiver på gris hos Fatland.

– Jeg er opptatt av å finne best mulige løsninger for kunden, og ønsker å være en partner som bonden kan diskutere fremtid, drift og utvikling av gården med. Når du gir lån, så møter vi jo bønder som ser fremover og tror på noe. Det er veldig kjekt å kunne være med å bidra til en utvikling på gårdene i vårt distrikt, sier Harald.

Rune har arbeidserfaring som fagrådgiver på økonomi i Tine, og som bedriftsrådgiver for landbruk i bank. Han kommer nå fra en stilling som bedriftsrådgiver på landbruk i Sparebanken Sør på Bryne. Han gleder seg over totalpakken han nå kan tilby bonden.

– Landkreditt har blitt en totalleverandør av alt innen bank, sparing, forsikring og eiendomsmegling. Her kan du være kunde fra du kjøper gården – til du gir den fra deg, og alt kan skje under samme paraply. I tillegg er det en trygghet i at de kjenner oss, og at vi er lokalt til stede, tror Rune.

– Ikke nøl med å ringe oss, vi ønsker å være en god samtaleparter når du skal ta små eller store beslutninger i gårdsdriften din, avslutter Harald.

Les også: Møt de nye distriktssjefene på våre åpne landbruksmøter i Sør-Vest