Får du tilskuddet inn på rett konto?

Illustrasjon: Sparing for bonden

Frem til 31. januar kan du endre kontonummeret for hvilken konto du skal motta produksjonstilskuddet på. Med bare en utbetaling i året kan det være en del å hente på å få pengene inn på en gunstig konto.

Nå som tilskuddet snart kommer på konto, har du en fin anledning til å sjekke hvilken konto du får utbetalt tilskuddet på, og betingelsene du har på denne kontoen.

Er du usikker på hvilken konto tilskuddet ditt betales ut til? Eller ønsker du å bytte konto? Det er enkelt å bytte kontonummer via Altinn. Du kan endre utbetalingskonto for årets tilskudd frem til 31. januar.

Slik bytter du kontonummer på tilskuddsutbetalingen

Med knappen under finner du skjema for kontobytte i Altinn. Her kan du logge inn med BankID, og registrere ønsket kontonummer.

Bytt kontonummer her

Husk at pengene skal vare helt til neste år

Med én tilskuddsutbetaling årlig, kan det være et stort beløp som kommer inn på konto rundt 20. februar. Beløpet skal for de fleste porsjoneres ut over hele året, så da er det viktig å ha en god plan for hvordan pengene skal brukes.

Leder for landbruksavdelingen i Landkreditt Bank, Marianne Kirchoff, mener de aller fleste har god kontroll. Hennes inntrykk er at den norske bonden generelt sett er solid og nøktern, og har god oversikt over gårdens økonomi.

– Norske bønder er vant til å tenke langsiktig. De er stødige og lar seg ikke friste til å svi av tilskuddet på ny traktor så fort pengene er på konto, sier Kirchoff.

Les gjerne våre 5 råd for å få tilskuddet til å vare

Vi har nå vært inne i et par år med sterk kostnadsvekst på varer som kunstgjødsel, strøm, byggevarer, diesel m.m. Dette kan gjøre økonomien litt ekstra presset nå, og da er det ekstra viktig for norske bønder å få tilskuddet til å vare. 

– Har du behov for å snakke med oss i banken om økonomien på gården, eller hvordan du bør disponere tilskuddet, så ikke nøl med å ta kontakt. Vi har gode rådgivere på landbruk som kan være gode sparringspartnere for å se muligheter og løsninger i din økonomi, oppfordrer Kirchoff. 

Kontakt våre landbruksrådgivere

Finn en konto for ditt behov

Det er lurt å tenke gjennom hvilken konto du skal få tilskuddet inn på. Har du trekk på driftskreditten er det lurt å begynne her først, og sikre at du har litt å gå på fremover.

Er du så heldig at du sitter igjen med et stort beløp som kommer til å bli stående på konto over tid, kan det også være aktuelt å flytte en del til en sparekonto. Da er det smart å velge en konto som er fleksibel i antall uttak, men som samtidig kan gi deg grei rente. 

Under har vi derfor listet opp våre mest aktuelle kontotyper for tilskuddet. Ta gjerne en kikk!