Sparing for voksne

Barna vokser opp og er etter hvert på veg ut av redet. Det er tid for å tenke på seg selv. Mange begynner i denne perioden å regne ut hvor mye de får i pensjon, og finner ut at det de får fra folketrygden ikke vil strekke til.

Kanskje du har en tanke om når du vil pensjonere deg? Da kan du sjekke hvordan det blir økonomisk, og om du må ta grep for å få den økonomien du trenger på minpensjon.no

Aksjeandelen i pensjonssparingen bør nå reduseres i takt med at pensjonsalderen nærmer seg. Er sparehorisonten kort kan sparekonto med god rente være et godt og trygt alternativ. Samtidig skal du huske på at sannsynligheten er stor for at du allerede har mye sparemidler med lav risiko. Dette kan være nedbetalt bolig, fritidseiendom, fripoliser og arv. Har du mye av dette kan aksjesparing på noe av sparepengene fortsatt være et godt alternativ.

Mange i denne aldersgruppen betaler formueskatt. IPS er et spareprodukt som skjermer pengene fra denne skatten. Du kan spare inntil 15.000 kroner hvert år, og får utsatt skatt på 22 prosent av sparebeløpet.

Spareråd for voksne