Sikker kortbruk i ferien

Hva bør du være ekstra oppmerksom på når du bruker kortet ditt på reise?

Sikrere med kredittkort

Det er mange fordeler ved å bruke kredittkortet både før og under reisen. Betaler du minst 50 prosent av reisen med Landkreditt Mastercard, er du for eksempel dekket av en av markedets beste reise- og avbestillingsforsikringer – uten egenandel.

Det er en trygg løsning å betale med kredittkort på reise. Da blir ikke kontoen din tappet for penger hvis du blir utsatt for kortsvindel. Ingen penger trekkes fra bankkontoen din underveis – du mottar tvert i mot en faktura på etterskudd, slik at du i fred og ro kan gå gjennom kjøpene dine før du betaler.

Meld fra om tapt kort!

Vi anbefaler at du alltid tar med deg to kort på reise. Da stiller du sterkere hvis du mister eller blir frastjålet et av kortene. Husk bare å oppbevare dem hver for seg.

Hvis du er uheldig og mister eller blir frastjålet kortet ditt, ringer du straks vår døgnåpne sperretjeneste på telefon 23 00 08 00. Vi sperrer kortet ditt umiddelbart, og kan samtidig avtale med deg om du ønsker et erstatningskort.

Betal i lokal valuta

Ofte vil du få valget mellom å betale i lokal valuta eller norske kroner (NOK) når du handler i utlandet. Betaler du i NOK i utlandet, vil vekslingskursen som regel være dårligere. Derfor anbefaler vi å betale i lokal valuta når du står overfor valget.

Sjekk før reisen

Husk å sjekke utløpsdatoen på kortet ditt før du reiser, så er du sikker på at du får brukt kortet ditt under hele reisen.

I mobilbanken sjekker du enkelt regionsperren for dine bankkort. Dette gjelder riktignok ikke for Landkreditt Mastercard, hvor vi ikke tilbyr regionsperre.

Har du ikke allerede mobilbankapplikasjonen, bør du laste den ned til din iPhone eller Android-telefon før du reiser. Der har du enkel tilgang til de viktigste funksjonene i nettbanken på reisen – inkludert tilgang til å endre regionsperren.

Mangler du kredittkort?

Hvis du vil være sikker på å ha kredittkortet i hende til sommerferien, bør du bestille så snart som mulig. Det tar inntil 14 dager å få kortet, selv om det i mange tilfeller går fortere.

Når du søker om Landkreditt Mastercard, kommer det først en SMS som ber deg om å velge din egen PIN-kode. Dette er for at du lettere skal huske koden du har på kortet. Koden må velges før kortet blir produsert, så jo før du følger instruksjonene fra SMS-en, jo fortere får du kortet.

Når du så mottar kortet, er det klart til å brukes.

Generelle regler for kortbruk

  • Lær PIN-koden utenat. Oppbevar aldri PIN-koden sammen med kortet.
  • Husk å signere på baksiden av kortet.
  • Sørg for at ingen ser PIN-koden når du taster den inn.
  • Legg aldri fra deg kortet i baren eller restauranten.
  • Bruk kredittkort når du handler på nett.
  • Sjekk at beløpet stemmer før du signerer en regning eller trykker «klar» i terminalen.
  • Ta vare på kvitteringer og sjekk at de stemmer med kontoutskriften.
  • Dersom du mister kortet eller det blir stjålet? Ring vår sperretjeneste på telefon 23 00 08 00. Fra utlandet: (+47) 23 00 08 00. Stjålet kort skal også meldes politiet. I Landkreditt Banks applikasjon til iPhone og Android har du en egen meny for direktenummer til vår sperretjeneste.