Setter ikke opp renten på landbrukslån

Norges Bank satte nylig opp styringsrenten, men Landkreditt lar renten stå uendret. Dette gjør Landkreditt for å sikre økonomien til pressede bønder.

Landbruket kjenner fortsatt på følgene etter fjorårets dårlige avlinger. Konsernsjef Ole Laurits Lønnum har derfor gode nyheter til bønder som frykter rentehopp i kjølvannet av at Norges Bank satte opp styringsrenten.

– Som et samvirke eid av norske bønder, er det viktig for oss å stille opp for medlemmene i en periode med svak inntektsutvikling. Derfor er vi glade for å kunne si at vi ikke rører renten nå, forklarer Ole Laurits Lønnum.

Beslutningen om å la renten stå uendret gjelder for alle produkter – i både landbruket og personmarkedet.

Sparte bøndene for millioner

Forrige rentejustering fra Norges Bank var i fjor høst, og Landkreditt valgte da å utsette renteøkning for landbruket frem til februar.

Den dårlige sommeren i fjor viste hvor mye været har å si for økonomien til bonden, og dette var bakgrunnen for at rentejusteringen ble utsatt. Totalt sett sparte disse tiltakene våre medlemmer for anslagsvis åtte millioner kroner i reduserte rentekostnader.

I tillegg ble det gitt avdragsutsettelse og «avlingsskadelån» med gode betingelser, som bidrog med ytterligere besparelser for en del av våre medlemmer.

Når renten nå får stå i ro vil det - også i år - gi positivt utslag på økonomien til våre landbrukskunder.

Se våre priser på landbrukslån