Ny styreleder i Landkreditt

Hans Edvard Torp fra Re i Vestfold er valgt inn som ny styreleder i Landkreditt. Dette ble klart på årsmøtet til Landkreditt i Oslo 20.-21. mars.

Hans Edvard Torp tar over etter Knut A. Nordmo. Nordmo ønsket nå å gi stafettpinnen videre, etter å ha sittet ni år som leder – og ha innehatt sentrale verv i Landkreditt siden 2003.

Få landbruksnyheter rett i innboksen

Nå kan du få et nyhetsbrev med våre viktigste landbruksnyheter rett i innboksen. 

Meld deg på nyhetsbrevet her

Ny styreleder i Landkreditt

– Hans Edvard Torp er meget kompetent og godt egnet til å lede styret i Landkreditt SA. Som styremedlem siden 2013 kjenner han godt til vår virksomhet. Vi ser med forventning på å fortsette vårt gode samarbeid, forteller Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt.

Lønnum ønsker også å berømme innsatsen som avtroppende leder har lagt ned over mange år.

– Vi vil også benytte anledningen til å takke Knut A. Nordmo for den solide innsatsen han har lagt ned gjennom sine mange år som styremedlem og styreleder, sier Lønnum.

Bred erfaring fra tillitsverv

Hans Edvard Torp har gård i Re, nord for Tønsberg. Der dyrker han korn og produserer ender for Gårdsand. Han er også kjent som tidligere leder for Vestfold Bondelag, og har bred erfaring fra ulike tillitsverv i landbruket.

– Landkreditt er i en spennende utvikling, og skal fortsette å styrke seg som landbrukets eget finanskonsern. Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven sammen med styret, administrasjonen og Landkreditts medlemsorganisasjon, sier den nye lederen.

Flere endringer i styret

Samtidig som Knut A. Nordmo takket for seg, gikk også styrets nestleder Elisabeth Gjems ut av styret. Hun tar fatt på nye utfordringer som leder av Hedmark Bondelag. Wenche Kristiansen fra Nordland ble dermed valgt inn som ny nestleder i Landkreditt.

Bjørn Kåre Grude fra Rogaland og Audhild Slapgård fra Trøndelag ble valgt inn som nye styremedlemmer.