Nå får du traktorlån

Nå kan vi tilby et traktorlån som tar pant i traktoren. Traktorlånet tilbys til våre medlemmer, og kan brukes til kjøp av både ny og gammel traktor.

Mange har ønsket seg et traktorlån med pant i traktoren. Da kan du låne til traktor uten å måtte stille gården som sikkerhet. I motsetning til leasing eier du da traktoren selv, og kan selv avgjøre når du vil selge eller bytte.

Få landbruksnyheter rett i innboksen

Nå kan du få et nyhetsbrev med våre viktigste landbruksnyheter rett i innboksen. 

Meld deg på nyhetsbrevet her

Fleksibelt

Traktorlånet er hovedsakelig for traktor, men kan benyttes til henger, ATV og snøscooter. Kjøretøyet må være registrerbart, og benyttes i næringsvirksomheten på gården. Du kan kjøpe både nytt og brukt, og det er opp til deg om du vil kjøpe fra en privatperson eller av en forhandler.

Traktorlånet gis fra 100.000 kroner til 1,5 millioner kroner. Det skulle med andre ord være et lån som kan passe til de fleste behov når traktorparken skal oppgraderes.

Slik søker du traktorlån

Viktig med forsikring

Når du kjøper en traktor er det obligatorisk med ansvarsforsikring og kasko, og det er viktig å være godt sikret om uhellet skulle være ute. Derfor ønsker vi å gi alle lånekunder et godt tilbud på forsikring av traktoren i Landkreditt Forsikring. Du velger selv om du vil benytte deg av tilbudet.

På nyere traktorer anbefaler vi også maskinskadeforsikring. Denne forsikringen er frivillig, men kan sikre deg mot store uforutsette utgifter.

Les mer om forsikring av traktor

Låne eller lease?

Først og fremst er det viktig å påpeke at det er flere faktorer i økonomien som avgjør om lån eller leasing passer best for den enkelte. En prat med regnskapsføreren før du velger finansieringsform kan derfor være lurt.

Generelt sett kan vi si at du ved å låne eier traktoren selv, og har større råderett over når du ønsker å selge eller bytte. Ved å låne vil du også ha muligheten til å kjøpe en brukt traktor – du trenger ikke kjøpe nytt bare for at finansieringsformen krever det.

I tillegg vil et traktorlån ofte være mer fleksibelt i forhold til når du tar avskrivningene. Dette kan ha mye å si i forhold til å komme gunstig ut med tanke på skatt, pensjonspoeng og jordbruksfradrag.