Mot skifte av styreleder i Landkreditt

Knut A. Nordmo gir seg som styreleder i Landkreditt etter konsernets årsmøte i mars. Hans Edvard Torp fra Vestfold er innstilt som ny styreleder av valgkomiteen. Valget finner sted under årsmøtet.

Nylig kunngjorde Knut A. Nordmo at han velger å takke for seg etter åtte år som styreleder i Landkreditt.

– Etter å ha hatt sentrale verv i Landkredittkonsernet siden 2003, og de siste åtte årene som leder av konsernstyret, er det tid for å sende stafettpinnen videre og takke for seg, sier Nordmo.

Samtidig har styrets nestleder, Elisabeth Gjems, besluttet å gi seg. 

Få landbruksnyheter rett i innboksen

Nå kan du få et nyhetsbrev med våre viktigste landbruksnyheter rett i innboksen. 

Meld deg på nyhetsbrevet her

Torp innstilt som ny leder

Valgkomitéen for 2019 har innstilt Hans Edvard Torp fra Vestfold til vervet som ny styreleder og Wenche Kristiansen fra Nordland som ny nestleder.

– Landkreditt er i en spennende utvikling, og jeg er svært motivert for å videreføre det viktige arbeidet sammen med styret, administrasjonen og landkreditts medlemsorganisasjon, sier Torp.

Hans Edvard Torp har gård i Re, nord for Tønsberg. Der dyrker han korn og produserer ender for Gårdsand. Han er også kjent som tidligere leder for Vestfold Bondelag, og har bred erfaring fra ulike tillitsverv i landbruket. I Landkreditt har han sittet i styret siden 2013.

Flere nye fjes i styret

I tillegg til byttet av styreleder, er Bjørn Kåre Grude fra Rogaland og Audhild Slapgård fra Trøndelag innstilt som nye styremedlemmer.

Årsmøtet finner sted på Hotel Bristol i Oslo 20. og 21. mars.