Lars-Ivar Fause møtte fra Troms og Finnmark

Lars-Ivar Fause var på plass da årsmøteutsendinger fra hele landet var samlet til årsmøte i Oslo. Vi tok en prat for å få hans syn på årsmøtet og Landkreditt.

På årsmøtet ble årsmelding og regnskap behandlet, med en påfølgende debatt hvor årsmøteutsendingene kunne komme med sine innspill og betraktninger. Mange tok ordet, og ulike temaer ble debattert.

Brenner for å gjøre Landkreditt kjent

Lars-Ivar Fause forteller at han særlig brenner for å gjøre Landkreditt synlig i egen region, slik at flere vil velge Landkreditt som sin bank-, fond- og forsikringspartner.

– Landkreditt er en veldig god partner når man er etablert i jordbruket og/eller har bolig som skal belånes. Det er gode betingelser på driftskreditt, og dette har gjort at andre banker også har måttet bli bedre, forklarer Fause.

Han mener at Landkreditt som prispresser, på denne måten bidrar til bedre økonomi, ikke bare for Landkreditt-bonden, men for alle bønder.

Landkreditt må være best på pris

Bank-, fond- og forsikringsverdenen er i stadig utvikling, og vi lurte derfor på hva Lars-Ivar Fause mener at Landkreditt må ha fokus på fremover, for å være førstevalget for bonden?

– Landkreditt må ha gode betingelser både på innskudd og utlån, og behandlingstiden må være rask, sier Fause.

Han mener også at Landkreditt Forsikring blir viktig fremover, og at vi her må bygge en forsikringspartner som er til å stole på.

Landbruket trenger risikolån

– Det er viktig at det kommer på plass en ordning for risikolån, mener Fause.

Behovet for å få på plass en ordning for risikolån og toppfinansiering i Landbruket ble også tatt opp i leders tale. Fremtidslandbruket krever store investeringer, og det er i mange tilfeller vanskelig å finansiere med den sikkerheten som finnes i gården.

Behovet for risikolån er derfor hovedinnspillet til jordbruksoppgjøret fra Landkreditt.

Mange høydepunkt

Fause mener det ble gitt god og forståelig informasjon, og syntes årsmøtet var interessant. Han trekker særlig frem konsernsjefens tale, som tok for seg det meste som rører seg i konsernet.

– Og så var det interessant å høre på Per Erling Mikkelsens innlegg om Landkreditt Forvaltning, forteller Fause.

Per Erling Mikkelsen er leder for Landkreditt Forvaltning, og kunne blant annet fortelle suksesshistorien om Landkreditt Utbytte, som for 2018 ble kåret til årets fond av Morningstar.