Landsstevne for bygdeungdom i Hof

Det var topp stemning og mange glade bygdeungdommer å se på landsstevnet til Norges Bygdeungdomslag når vi var på besøk denne uken.

Vestfold Bygdeungdomslag står som arrangører av årets landsstevne, og da Landkreditt besøkte leiren i begynnelsen av stevneuka var de klare for innrykk av 2-3000 bygdeungdommer.

Se stemningsrapport fra stevneområdet nederst i denne saken.

Variert program

Stevneprogrammet bød i år på blant annet gårdsbesøk, bygdedag, kokkekamp, fotballturnering og tautrekking. I tillegg kommer de tradisjonelle norgesmesterskapene og NBU-tevlingene, i for eksempel spekematanretning, presisjonskjøring med traktor, motorsag, borddekking og eksteriørbedømminger av husdyr.

– Jeg gleder meg mest til å møte mange kjente, kose meg masse hele uka og kanskje delta på en tevling eller to. Jeg vil vinne noe, sier Sondre Klaseie fra Akershus BU.

Arne Undheim fra Rogaland sier seg enig.

– Jeg håper jeg møter mange gamle kjente, og blir kjent med noen nye folk. Og så håper jeg å vinne spekemattevlinga og samvirkefesten på lørdag.

For når kvelden siger på starter kveldens konsert i storteltet. I år besøkte blant annet Staysman & Lass, Bjørn Rosenstrøm, Sie Gubba og Byting bygdeungdommene.

Viktig for rekrutteringen

Organisasjonssjef i Landkreditt, Anders Sigstad, overvar store deler av stevnet og er imponert over hva ungdommene får til.

– Det er imponerende at de klarer å arrangere et så stort stevne hvert år, for dette planlegger og gjennomfører de helt selv, sier Sigstad.

Han mener det er viktig at Landkreditt støtter opp om ungdomsorganisasjonen og deres arrangementer.

– Dette er svært god opplæring av unge tillitsvalgte, og en slik møteplass for ungdom er veldig viktig for rekrutteringen til norsk landbruk. Her møter de likesinnede, og bygger nettverk og vennskap som varer livet ut, avslutter Sigstad.

Landkreditt har vært en av hovedsamarbeidspartnerne med NBUs landsstevne i en årrekke, og har i tillegg en samarbeidsavtale med Norges Bygdeungdomslag sentralt.