Landbrukslån og generasjonsskiftelån

Skal du ta over gård, eller bygge nytt? Hos oss kan du få gode råd om finansiering i landbruket.

Låneprodukter til alle behov

Passer du ikke inn i kriteriene for Bolandbrukslån? Fortvil ikke! Har du gård og driver aktivt landbruk kan du søke landbrukslån. Har du vanlig privatbolig kan du sjekke ut våre gunstige boliglån.

Se våre låneprodukter

Landbrukslån

Landbrukslån er lån med pant i landbrukseiendom. Skal du låne til konsesjonspliktig eiendom eller driftsmidler, kan du søke om et landbrukslån.

Vi tilbyr lån med inntil 25 års løpetid, og med mulighet for fem års avdragsfrihet. Vi har også gårdskreditt, der du selv styrer kredittrammen.

I Landkreditt får du god rådgivning for hvordan du kan finansiere prosjektene du planlegger.

Banken kan gi deg svar på hvor mye du kan låne. Din låneevne er basert din sikkerhet og betjeningsevne. Sikkerheten er verdiene du har i fast eiendom, og betjeningsevnen er verdiene som skapes i driften. Dette kan for eksempel være slakteoppgjør, eller leveranser av korn og melk. Andre inntekter som utleie, snøbrøyting og lønnsinntekter teller selvsagt også med.

Når banken skal avgjøre hvor mye du kan låne vurderes din sikkerhet og betjeningsevne. Sikkerheten er verdiene du har i fast eiendom, mens betjeningsevnen er inntekten din.


Landkreditt har også distriktssjefer i de største landbruks­områdene. Distriktssjefen kan komme hjem til deg for å drøfte større investeringer, som for eksempel generasjonsskifter, utbygginger og andre prosjekter.

Generasjonsskiftelån

God start med Generasjonsskiftelån

Skal du ta over eller kjøpe gård? Vi gir deg gode betingelser og rådgivning slik at etableringen blir både hyggelig og enkel.

Gode betingelser for deg som skal bli bonde

Generasjonsskifte er satt sammen av gode bank­tjenester og finansiell rådgivning som skal gjøre etableringen og overtakelsen enklere. Du får blant annet ekstra gode vilkår på på lånet de tre første årene. I tillegg dekker vi tinglysningsgebyr på ett pante­dokument.

Med generasjonsskiftelån får du også en egen rådgiver som er del av vårt store kompetansemiljø innen landbruksfinansiering. Rådgiveren kan også være behjelpelig med forsikringer, sparing og pensjon.

 

Dette trenger du for å søke landbrukslån:

  • Selvangivelse og næringsoppgave for det siste året.
  • Takst fra takstmann, eller en nærmere beskrivelse med bilder av gården og øvrig anlegg. Her trengs informasjon som byggeår, størrelser på areal og informasjon om kvoter og konsesjoner.
  • Driftsplan og evt. skogbruksplan.
  • Forsikringspolise

Trenger du hjelp i prosessen, eller lurer du på noe innen bank, fond og forsikring for landbruket? Ta gjerne kontakt med en av våre distriktssjefer, eller kontakt våre kunderådgivere på 23 00 08 00.