Frister og åpningstider i jula

Når vi snart går inn i julehøytiden, er det noen tidsfrister det kan være greit å kjenne til.

Åpningstider i jula

Julaften: Stengt
1. juledag: Stengt
2. juledag: Stengt
Fredag 27.12: 09-15
Mandag 30.12: 09-15
Nyttårsaften: 08-12
1. nyttårsdag: Stengt

 

Siste ordinære virkedag før jul er lille julaften. Første virkedag etter jul er fredag 27. desember.

Det er ingen bankoverføringer i perioden 23. til 27. desember. Penger som skal overføres før jul må overføres senest mandag 23. desember.

Siste frist for å betale regninger før nyttår er tirsdag 31. desember klokken 13.30 hvis du vil være helt sikker på at betalingen kommer med i 2019. Dette gjelder særlig om du skal betale til andre banker eller betale med KID. Første mulige forfallsdato etter nyttår er torsdag 2. januar 2020.

For kunder av Nettbank Bedrift, kan det være greit å vite at utbetalingene som kjøres må være godkjent før klokken 14.00 den 31. desember for å være med på kjøringen for 2019.

IPS og ASK

Tegning av fondsandeler i Individuell pensjonssparing (IPS) må senest bestilles 23. desember. For øvrig fondssparing må tegninger/innløsinger være oss i hende innen klokken 15.00 fredag 27. desember for å få kursdato mandag 30. desember, som er siste kursdato i 2019.

Frist for å opprette en aksjesparekonto (ASK) er også fredag 23. desember.  Men merk deg følgende: Ved nyttår lukkes overgangsvinduet som lar deg flytte aksjer og aksjefond til en ASK uten å utløse skatt på opparbeidet gevinst. Fristen for å gjøre flyttingen er 19. desember. Dette gjelder da flytting av Landkreditts fond inn på din ASK. Flytting av aksjer og aksjefond fra andre tilbydere er allerede for sent.

BSU og GSU

Har du Boligsparing for ungdom (BSU)? For å kunne få skattefordelen for i år, anbefaler vi at du gjør overføringen senest fredag 27. desember hvis du skal overføre fra en annen konto i banken.

Skal du opprette en ny BSU, anbefaler vi at du gjør dette senest lille julaften. Flytting av BSU fra annen bank i 2019 er allerede for sent, og må dermed gjøres neste år.

Sparer du i Gårdssparing for unge (GSU), anbefaler vi at innbetalingen gjøres senest 27. desember for å få pengene med på sparingen for 2018.

Vi i Landkreditt ønsker deg en riktig god jul!