Fornøyde årsmøteutsendinger fra Nord-Trøndelag

Jan Olav Tømmerås og Trude Eldnes var på plass da årsmøteutsendinger fra hele landet var samlet til årsmøte i Oslo. Vi tok en prat for å få deres syn på årsmøtet og Landkreditt.

På årsmøtet ble årsmelding og regnskap behandlet, med en påfølgende debatt hvor årsmøteutsendingene kunne komme med sine innspill og betraktninger. Mange tok ordet, og ulike temaer ble debattert.

Trude Eldnes, årsmøteutsending fra Nord-Trøndelag.

Brenner for samvirket

Jan Olav Tømmerås og Trude Eldnes er begge opptatt av samvirkeorganiseringen av Landkreditt.

– Jeg brenner for at vi kan bidra til å fortsatt ha et sterkt, solid Landkreditt – som jobber etter formålsparagrafen. Jeg vil også være en tilgjengelig og tilstedeværende tillitsvalgt som tar imot henvendelser fra medlemmer i egen region, sier Eldnes.

Tømmerås er enig med Eldnes, og tilføyer:

– Det er viktig med det norske landbruket, og at det er landbruk over hele landet. Landkreditt må også holde fokus på å få til en statlig ordning for toppfinansiering.

Toppfinansiering var også et tema Knut A. Nordmo tok opp i leders tale, og dette blir hovedinnspillet fra Landkreditt til årets jordbruksoppgjør.

Jan Olav Tømmerås, årsmøteutsending fra Nord-Trøndelag.

Må være fremtidsrettet

Bank-, fond- og forsikringsverdenen er i stadig utvikling, og vi lurte derfor på hva utsendingene mener at Landkreditt må ha fokus på fremover, for å være førstevalget for bonden?

– Vi må være fremtidsrettede, og ha konkurransedyktige produkter. Landkreditt må se bondens behov og klare å være nytenkende, tror Eldnes.

Hun mener hovedfordelen med å være medlem i Landkreditt er å være kunde i et solid konsern, som har fokus på bondens beste.

– I vanskelige tider har Landkreditt fremstått som løsningsorienterte og handlekraftige. Og det å ha medlemsdemokratiet i bunnen er viktig, mener Eldnes.

Godt møte

Begge er enige om at det har vært et godt møte med mange gode innlegg. Tømmerås ønsker å trekke frem leders tale og konsernsjefens redegjørelse som to av høydepunktene.

– Generelt har jeg et veldig godt inntrykk av årsmøtet. Det har vært ryddige og saklige debatter. Skal jeg trekke frem et høydepunkt, så synes jeg at IT-direktørens innlegg om den digitale utviklingen for bransjen var spennende, avslutter Eldnes.