Derfor bør du engasjere deg

De tillitsvalgte setter dagsorden og er gode sparringspartnere for å sikre bonden gode produkter innen bank, fond og forsikring. Engasjerer du deg som medlem har du nå mulighet til å påvirke.

Landkreditt er et samvirkeforetak. Det vil si at våre medlemmer også er våre eiere, og dermed er delaktige i å forme konsernets fremtid.

For å bli medlem i Landkreditt må du ha et lån eller en kreditt som tar pant i en landbrukseiendom. Dette kan for eksempel være driftskreditt, landbrukslån eller gårdskreditt. Vi kan derfor si at vi er eid av den norske bonden.

Landkreditt har en over hundre år lang historie, men formålet er fortsatt det samme som ved stiftelsen i 1915: «Vi skal bidra til bedre økonomi for medlemmene ved å tilby gode finansielle tjenester».

Målet er derfor helt enkelt: Å tilby våre eiere og kunder gode produkter til gunstige priser.

Les mer om våre 100 første år

De viktige tillitsvalgte

Medlemmene velger tillitsvalgte i hver region. De tillitsvalgte er medlemmenes representanter i styringen av konsernet, og møter blant annet på årsmøtet.

– Vi har engasjerte tillitsvalgte som representerer sine landsdeler godt. Dette gjør at vi i styret, og administrasjonen, har gode sparringspartnere som utfordrer oss på å løse det som faktisk er bondens behov innen bank, fond og forsikring, forklarer Knut Nordmo.

Knut Nordmo har vært styreleder i Landkreditt siden 2010. Han fremhever formålet, kombinert med eierprinsippet i et samvirke, som en stor fordel for kundene.

– Med et så tydelig formål som vi har i Landkreditt, sikrer vi at vi hele tiden jobber for medlemmenes beste. Vi har dessuten ingen eksterne investorer som krever avkastning på kapitalen. Det vil si at vårt fokus er på å utvikle Landkreditt for å sikre eiernes interesser på kort og lang sikt, forklarer Nordmo.

Medlemmene setter dagsorden

Valget på regionale tillitsvalgte pågår nå, og de neste ukene har medlemmene anledning til å stemme på kandidatene som de mener best vil ivareta sine interesser.

Les mer om medlemsvalget

Stem i medlemsvalget – vinn 5000 kroner i fond! 

– Årsmøterepresentantenes rolle er å sette saker på dagsorden. De skal utfordre styret og administrasjonen. Dette krever engasjerte tillitsvalgte som kjenner Landkreditt, og tjenestene vi tilbyr. Engasjerte tillitsvalgte velges av engasjerte medlemmer, og jeg vil oppfordre alle til å engasjere seg og stemme, forklarer Nordmo.

Ved å stemme frem de regionale tillitsvalgte viser du at du er engasjert, og opptatt av at de som velges inn skal gjøre en god jobb. Dette opptar også Lene Monsen. Hun er årsmøterepresentant for Hordaland.

– Har du noe på hjertet må du ikke nøle med å ta kontakt. Ved å få innspill fra mange medlemmer er det lettere å vite hvor skoen trykker, og hvilke saker jeg bør ha mest fokus på å få gjennomført, mener Lene Monsen.

– Influensere er i vinden som aldri før. I Landkreditt er dette gammelt nytt, men fortsatt like aktuelt, de tillitsvalgte er samvirkets influensere! Er du medlem er det derfor ingen grunn til å vente. Benytt muligheten til å påvirke, oppfordrer Lene Monsen.

Godt valg!