Besøk Åpen Gård

Vi er inne i høysesongen for Åpen Gård, der lokale bondelag inviterer alle på gårdsbesøk.

Åpen Gård blir gjennomført over hele landet, hovedsaklig i helgene rundt månedsskiftet august/september. I år inviterer lokallagene i Norges Bondelag til nesten 100 gårder. Gårdene åpnes for publikum, og du kan møte dyr, se på maskiner og delta på gårdsaktiviteter for hele familien.

Åpen Gård fylte i fjor 30 år, og har siden oppstarten i 1988 vokst seg frem som Norges Bondelags største og viktigste nasjonale arrangement. I jubileumsåret 2018 ble det publikumsrekord med over 100.000 besøkende.

Økende interesse for Åpen Gård

Interessen for arrangementet er stigende både hos arrangører og besøkende, og dette gjør at Norges Bondelag håper på publikumsrekord i 2019.

- Stadig flere er opptatt av hvordan maten vår produseres. Åpen Gård er en av de aller viktigste arenaene vi har for å styrke kunnskapen ute blant folk, sier bondelagets Åpen gård general Inger Johanne Sveen til bondelagets nettsider. 

Landkreditt er en av samarbeidspartnerne til Åpen Gård, og har blant annet ansvar for natursti og premier til alle arrangementene. Naturstien har spørsmål for både barn og voksne, og har mål om at alle skal lære litt ekstra om norsk landbruk i løpet av gårdsbesøket.

Finn din åpne gård

Sjekk ut listen over åpne gårder og datoer for arrangementene i ditt distrikt:

Her finner du årets gårder