Unge bønder samlet på Lillestrøm

Fredag 9. og lørdag 10. november var 250 unge bønder samlet på Lillestrøm til årets Ung bonde-samling, som kunne by på et variert program med både faglige og sosiale innslag.

Ung bonde-samlingen arrangeres i forbindelse med Agroteknikk, og er et samarbeid mellom TINE, Felleskjøpet, Nortura og Landkreditt.

Ny teknologi og nye muligheter

Samlingen startet fredag med sosialt treff og konsert i Oslo Spektrum.

Lørdag var det i gang med faglig påfyll, med både felles foredrag og separate bolker med til sammen tolv fagforedrag innen områdene ny teknologi, klima, agronom og samvirke. Ikke minst bidro vår egen konsernsjef Ole Laurits Lønnum med et foredrag om finans.

Lønnum fortalte mer om Landkreditt og vårt overordnede formål, og hva slags tilbud vi har til unge bønder. I tillegg delte han innsikt i ny teknologi og hvilke muligheter og utfordringer dette medfører for banknæringen og kundene. 

Dagen ble avsluttet med god mat og inspirerende ­innslag fra blant annet årets unge bonde 2017, Cecilie Nilsen, kokk og matskribent Andreas Viestad og bonde og toppidrettsutøver Olav Tufte.

Mange av deltagerne benyttet også anledningen til å stikke innom Agroteknikk-messa under samlingen.

I dette videoklippet treffer du to av deltagerne, Odd Martin Strandvahl og Sigurd Søraunet fra Trøndelag. De forteller mer om hva de har fått med seg av foredrag og innlegg under Ung bonde 2018.

 

 

Landkreditt på Agroteknikk

Landkreditt var også til stede på Agroteknikk-messa, hvor vi fikk muligheten til å prate med mange besøkende om både bank, fond og forsikring.

På messa kunne vi introdusere et nytt medlem i Landkreditt-familien. Landbruksforsikring har endret navn til Landkreditt Forsikring, og blitt nytt konsernselskap i Landkreditt. Dermed samler vi nå bank, fond og forsikring på ett sted.

Vi benyttet anledningen til å lansere en egen takkekampanje. Vi synes nemlig landbruket fortjener en takk for den store jobben som gjøres for at vi hver dag kan forsyne oss av verdens beste matfat her i Norge.

Årets unge bonde

Årets unge bonde ble også kåret under Agroteknikk. Vi gratulerer Olav Høyheim Einan fra Luster med seieren!