Gjør påsketuren trygg og sikker

Mange skal til fjells i påsken, og en vellykket ferie starter med et bevisst forhold til sikkerhet og skadeforebygging, ifølge reiseråd fra Landbruksforsikring.

– Bilen må være klar for transportetappen. Dekk, batteri, olje og vindusspylervæske er viktige sjekkpunkter. Pass også på at takstativet er godt festet og at takboksen er riktig og forsvarlig montert, sier produktsjef Bjørn Araldsen i Landbruksforsikring.

Å pakke bagasjen riktig betyr også mye for sikkerheten underveis. I kupeen skal det bare være myke, ufarlige gjenstander.

Unngå tungt på taket

– I bagasjerommet skal de største og tyngste gjenstandene ligge nederst og innerst. Takboksen er til skiutstyr og kanskje noen klær, ikke til tunge, usikrede ting som kan bli farlige ved en bråbrems.

Ellers er rådet å holde køen, ta det med ro og la feriefølelsen slippe til fra start.

– Pass ekstra godt på barna når du stanser på en parkeringsplass der det kan være mye aktivitet og interntrafikk. Når små, rastløse føtter vil raskt ut av bilen kan det oppstå farlige situasjoner, sier Araldsen.

Slik lurer du tyven

Tyveri fra ulåst skiboks er som regel ikke dekket av verken bil- eller reiseforsikring. Derfor bør den alltid låses før man forlater bilen.

– Skiutstyr som settes igjen foran varmestuer og cafeer ved skibakkene er også et lett bytte. Hvis du unnlater å holde skiene dine under oppsikt, og de blir stjålet mens du tar deg en pause, får du dessverre ingenting igjen på forsikringen.

Et godt tips for å unngå dette er å alliere seg med en annen, og sette en ski fra dere hver sammen på to ulike steder. Få tyver vil stjele ulike ski og de tar seg heller ikke tid til å lete etter to matchende ski.

Fikk god test-karakter

Landbruksforsikrings helårs reiseforsikring vil ellers dekke svært mange av de skader og uhell som kan oppstå i ferien, blant annet knyttet til reisegods, ulykke, sykdom, forsinkelser, avbestilling, ansvarsskader og rettshjelp.

Den kan tegnes for hele familien og omfatter da ektefelle/samboer og barn under 20 år med samme adresse som deg selv i Folkeregisteret.