Hopp direkte til innhold

Enkel og trygg julehandel på nett

Legger du julehandelen til nettet, kan førjulstiden bli både enkel og stressfri. Her får du noen enkle tips.

Vi er på vei inn i årets kanskje travleste uker, hvor julegaveinnkjøp skal skvises inn mellom jobb, julebord og annen førjulshygge med familie og venner. Ved å handle på nett, trenger du verken å forholde deg til åpningstider eller kaotiske tilstander i butikkene. Det hele kan foregå i ro og fred i egen stue.

Det blir stadig vanligere å handle ulike produkter og tjenester på nett. Nettbutikkene har på sin side blitt langt mer forbrukervennlige, trygge og effektive. De bugner nå av gode julegavetips for både liten og stor, og i alle prisklasser, så hvorfor ikke komme i gang med julehandelen?

Her har vi samlet noen gode tips til en vellykket handel på nett:

Ha oversikt og kontroll med kredittkort

Bruk gjerne kredittkort på kjøp både på nett og i vanlige butikker. Det er tryggere å bruke et kredittkort fremfor et bankkort når du handler på nett. Du får alle kjøp samlet på én faktura hvor du kan sjekke at alt stemmer. Du kan også velge om du vil betale alt med en gang, eller dele opp fakturaen.

Sjekk leveringsdato

Sørg for at julegavene kommer frem i god tid. Sjekk derfor hvor lang leveringstid butikken har. Som oftest informeres det om siste bestillingsdato for at gavene skal komme frem til jul.

Handle fra seriøse butikker

Dersom en norsk nettbutikk er Trygg e-handel-sertifisert (tryggehandel.no), kan du være sikker når du handler på nett. Ekstra trygghet får du når du handler hos kjente butikker som har veletablerte nettbutikker.

Spar på e-post fra butikken

Dersom noe går galt med ditt nettkjøp, må du kunne henvise til ordre- og leveringsbekreftelser. Derfor er det lurt å lagre all e-post angående kjøpet.

Det er lov å angre - selv på nettet

I Norge har du inntil 14 dagers angrerett på nettkjøp. Som oftest behøver du bare å betale porto hvis du må returnere en vare. Mange butikker dekker også returporto.

Les de små bokstavene

Husk at norske regler ikke alltid gjelder når du handler fra utenlandske nettbutikker. Les avtalevilkår og sjekk reklamasjonsrettigheter før du bestiller.

Hvis det mot formodning går galt...

Hvis varen du har kjøpt ikke kommer frem, eller ikke holder det den lover, har du mulighet til å reklamere.

Kjøp en reise på nettet

Hvem kunne ikke tenke seg å få en reise i julegave? I vinter kan du finne mange gode tilbud. Slå til når du for eksempel kommer over et godt tilbud på en sydenreise, og del opp betalingen så det passer økonomien.