Hopp direkte til innhold

Styret på studietur i Hedmark

Styrene i Landkreditt og Landkreditt Bank har hvert år tradisjon for å ta en årlig studietur, der målet er å heve styrets kompetanse. I år gikk turen til Hedmark.

Styret hadde et par intensive dager i Hedmark, med besøk hos flere aktører som har markert seg med både nytenking og utvikling, men også et innslag av gammel industrihistorie. Felles for alle vi besøkte er at det de representerer har stor betydning for norsk landbruk.

Gårdens ressurser  

Styret begynte turen med å besøke Staur Gård, hvor de også overnattet under turen. Staur har en interessant historie, og eies i dag av Landbruksdepartementet. 

Videre var styret innom flere bønder som holder på med både tradisjonell landbruksproduksjon, men også turisme, gårdsbutikk og bryggerivirksomhet. Felles er at alle har satset på det de er gode på, og at satsningene er med utgangspunkt i gårdens ressurser.Hedmark er også et bioteknologisk sentrum, med flere verdensledende norske genetikkselskaper. Turen gikk derfor til Hamar, med et besøk til Geno, Tyr, Norsvin og Arena Heidner. 

Askeladd med stor suksess  

Turen ble avsluttet med et besøk på Skafferiet på Hovinsholm. Skafferiet er godt kjent blant mange, og er en hagekafé og landlivsbutikk beliggende i nydelige omgivelser på storgården Hovinsholm på sydspissen av Helgøya. Kaféen holder til i en tidligere arbeiderbolig rett ved veien. Charlotte Holberg Sveinsen og Skafferiet ble tildelt Askeladdprisen av Landkreditt og Norges Bondelag i 2012.