Slik unngår du ferieproblemene

Med gode forholdsregler dempes risikoen for å få ferien ødelagt av skader, uhell og sykdom. Her er et knippe praktiske reiseråd fra Landbruksforsikring.

– Hvis du skal på bilferie er det viktig å sjekke dekk og lufttrykk, og sørge for at bagasjen pakkes riktig. Legg det tyngste lavest og lengst inn i bagasjerommet. Kupeen bør være fri for løse, farlige gjenstander, sier produktsjef Bjørn Araldsen i Landbruksforsikring.

Under kjøringen gjelder det å ikke la seg stresse, ta pauser og holde god avstand til bilen foran.

Følg bloggen vår

Hold deg oppdatert på det som rører seg innen finans og landbruk. Vi kaller det sunt bankvett!

Les bloggen her

– Sørg for at ikke verdigjenstander blir liggende synlige i kupeen. Det reduserer faren for innbrudd, sier Araldsen.

Redde for sykdom

Mange av dem som tar ferie utenlands er redde for å bli rammet av sykdom, ran og svindel, ifølge en undersøkelse i regi av hytteutleieren Novasol. Hele 80 prosent oppgir at de engster seg for ett eller annet.

– Mage- og tarminfeksjoner er vanlige ferie-plager, så tenk over hva du spiser og drikker, ikke minst på eksotiske steder. Sørg for at maten er tilstrekkelig kokt eller stekt, og velg flaskevann hvis drikkevannet ikke er trygt.

Men få i deg tilstrekkelig med væske i sommervarmen, for å hindre dehydrering. 

Ran og tyverier

– For å dempe risikoen for ran er det fornuftig å være forsiktig med alkohol og ikke bære synlige verdigjenstander. I storbyer kan det være lurt å unngå avsides steder, særlig nattestid, sier Bjørn Araldsen.

Faren for tyveri dempes ved å oppbevare lommeboken slik at den er vanskeligst mulig å nappe til seg.

– Badestrender, flyplasser, stasjonsområder og markeder er yndede tilholdssteder for lommetyver, så pass godt på.

Reiseforsikring

Forsikringsselskapenes reiseerstatninger viser at mange opplever at noe går galt underveis.

– Det er viktig å ha en god og gyldig forsikring. Landbruksforsikrings helårs reiseforsikring dekker svært mange av de skader og uhell som kan oppstå i ferien, blant annet knyttet til reisegods, ulykke, sykdom, forsinkelser, avbestilling, ansvarsskader og rettshjelp.

Denne reiseforsikringen har tidligere kommet svært godt ut i tester, når forbrukermedier har rangert de ulike selskapenes betingelser.