Hopp direkte til innhold

Slik holder du påsketyvene unna

Mens du selv nyter gode feriedager i påsken, er innbruddstyvene på jobb. Risikoen for uønsket besøk kan reduseres vesentlig ved enkel forebygging, ifølge råd fra Landbruksforsikring.

– I påsken står mange norske hjem tomme, og det vet tyver å benytte seg av. Heldigvis kan du med enkle grep gjøre mye for å unngå å bli rammet, sier produktsjef Bjørn Araldsen i Landbruksforsikring.

Han mener at oppmerksomheten rundt sikring av dører og vinduer med fordel kan bli enda høyere.

Låser og beslag

– Det er viktig å få montert gode, forsikringsgodkjente dørlåser. Husk også dører til kjeller, balkong eller terrasse. De er i mange tilfeller dårligere sikret enn hoveddøren, og tyven finner raskt frem til slike svake punkter.

Også vinduene trenger sikring.

– Vinduslistene kan sikres gjennom egnede beslag. I tillegg går det an å montere en vinduslås. Hvis tyven må knuse glass for å komme seg inn, minsker risikoen for at din bolig blir valgt. Det samme gjelder dersom tyven møtes av skilt som forteller at det er installert alarm.

Sunt bankvett

Hold deg oppdatert på det som rører seg innen finans og landbruk.

Se siste nytt

Gode naboer

Et tidsur som regulerer lamper og kanskje en radio er også et godt bidrag for å unngå innbrudd, ifølge Araldsen.

– Boligen ser bebodd ut hvis lyset skrur seg på når det er mørkt. Det kan også være lurt å unngå helt tom søppelkasse, og passe på at post og aviser blir tatt inn.

Å alliere seg med naboen kan derfor være smart. Når man passer på for hverandre, gjør man det vanskeligere for tyven å lese situasjonen i området.

Sosiale medier

Bruken av sosiale medier for å dele ferieopplevelser med andre har blitt et stadig mer aktuelt tema.

– Slik utviklingen har blitt, vil det nok være lite gehør for strenge råd om helt å la være å fortelle på Facebook hvor man er. Men desto viktigere er det å være bevisst på hvem man deler slik informasjon med, sier Bjørn Araldsen.

En kikk på egne personverninnstillinger kan være lurt før påskeferien. Der kan du begrense hvem som kan se bildene og statusoppdateringene dine, slik at for eksempel kun egne venner får innsyn.