Hopp direkte til innhold

Øk sparingen din

Dersom du setter av litt mer hver måned til fondssparingen din, vil det ha stor effekt over tid.

Sunt bankvett

Hold deg oppdatert på det som rører seg innen finans og landbruk.

Se siste nytt

Hos Landkreditt Bank er det enkelt å øke den månedlige sparingen, og du bestemmer selv hvor mye du vil spare hver måned. Beløpet blir automatisk trukket fra din bankkonto, og det er fullt mulig å endre det månedlige beløpet underveis i en spareavtale.

Kan du spare litt ekstra per måned?

For å vise deg hvor mye litt ekstra kan utgjøre i det lange løp, har vi laget et spareeksempel med vår Sparekalkulator.

Her har vi simulert fondssparing i aksjer med en avkastning på 7 prosent per år, over en periode på 10 år.

I eksemplene er det forutsatt en månedlig sparing på 300 kroner og 500 kroner. Legger man til grunn en årlig avkastning på 7 prosent, så viser sparekalkulatoren under at saldoen har vokst til over 51.000 kroner for det minste sparebeløpet, mens med en månedlig sparing på 500 kroner sitter man igjen med 86.196 kroner.

Dersom du hadde økt din sparing til henholdsvis det dobbelte per måned, fra 300 til 600 kroner, og fra 500 til 1.000 kroner, ville saldoen ha økt til drøyt 103.000 kroner med en månedlig sparing på 600 kroner. Ved å øke sparingen fra 500 kroner per måned, til 1.000 kroner per måned, viser sparekalkulatoren at saldoen etter 10 år hadde økt til 172.912 kroner.

Jevnt og trutt

Lars Johannessen, leder for personmarked i Landkreditt Bank, sier at fondssparing er et godt alternativ for deg som ønsker å spare langsiktig, enten alene eller i kombinasjon med den ordinære sparekontoen.

- En spareavtale i aksjefond er lønnsomt, enkelt og trygt. Sparer du jevnt og trutt, eller litt mer per måned, kan det bli store summer over tid, påpeker han.

Historisk har aksjer gitt en ekstra avkastning i forhold til risikofrie alternativer på 4-5 prosentpoeng. I dagens regime med svært lave renter kan man antagelig forvente en langsiktig normalavkastning for aksjer på 6-7 prosent.

Du øker sparebeløpet enkelt selv når du er logget inn i nettbanken.

Les mer om sparing