Nå kan også ungdom mellom 13 og 18 år få BankID

Det blir enklere å logge seg inn i nettbanken for mindreårige.

Frem til nå har det kun vært de som er fra 15 år og oppover som har hatt mulighet til å opprette en trygg og sikker elektronisk ID. Nå åpner vi i Landkreditt Bank opp for at ungdom mellom 13 og 18 år kan opprette BankID for ungdom.

BankID: - Ta forholdsregler

BankID er mer enn innlogging til nettbank, denne ID-en gir også tilgang til sensitive helseopplysninger. 

- Det er viktig at banken og foreldrene sier tydelig fra til ungdommen at BankID-passordet er hemmelig og at deling av passord kan føre til økonomisk tap og spredning av sensitiv informasjon. Deling er ikke alltid positivt, med andre ord. BankID er «ditt digitale jeg» og selv ikke foreldrene skal kjenne til barnets BankID-passord.

Det er selvsagt opp til foreldrene å avgjøre om 13-åringen er moden nok til å ta vare på «BankID-hemmelighetene selv».

BankID for ungdom kan brukes til enkel innlogging i nettbanken, innlogging i Lånekassen, innlogging til andre offentlige etater, og til å endre beløpsgrensen i Vipps.

- 13-åringene i dag er digitalt modne og fortjener en sikker ID fra starten av, ikke bare for bruk i nettbank, men også til offentlige tjenester som helsejournal og digital postkasse, sier kommunikasjons – og markedssjef i BankID Norge, Hege Steinsland.

For å opprette BankID for ungdom mellom 13 og 18 år, må foreldre/verger gi samtykke til dette. Ungdommen må selv logge inn i nettbanken og bestille BankID og BankID på mobil.

Slik bestiller du BankID for ungdom:

  • Forelder/verge må fylle ut bestillingsskjema.
  • Samtykke vil bli sendt til foreldre/verger for elektronisk signatur.
  • En til to dager etter at vi har mottatt elektronisk signatur vil ungdommen kunne bestille BankID og BankID på mobil i sin nettbank.
  • Ungdommen må ha nettbank og kodebrikke, samt være legitimert med pass hos oss for å kunne få BankID.