Hopp direkte til innhold

Kornbonde og kredittsjef

Audun Ødegaard skal ha kontroll på bankens utlån til landbruket.

I august begynte Audun Ødegaard som kredittsjef i Landkreditt Bank. Ødegaard, som driver egen gård med kornproduksjon og skogsdrift på Årnes på Øvre Romerike i Akershus, er utdannet sosialøkonom og finansanalytiker, og har lang erfaring fra bank og finans.

Audun  kommer nå fra Bondelaget der han har jobbet med næringspolitikk, men tidligere har han hatt lederstillinger i Aurskog Sparebank, DNB og Felleskjøpet Agri. Han har blant annet jobbet som kundeansvarlig for landbruk og landbruksbasert næringsmiddelindustri, og med ansvar for kundekreditt i Felleskjøpet Agri.

 - Kombinasjonen av lang erfaring med bank og finans, samtidig som jeg kjenner kundegruppen og næringa veldig godt, tror jeg er en stor fordel, sier Ødegaard.

Finansieringskilde 

Han mener at å bidra til at dyktige bønder får finansiert sine prosjekter, og at Landkreditt forblir den største og viktigste finansielle partneren til bonden, blir det viktigste i rollen som kredittsjef.

- Jeg er veldig interessert i landbruk og ser frem til å være med å bidra til at landbruket som en av de viktigste næringene i Norge har en forutsigbar og hensiktsmessig finansieringskilde.

- Norge er et langstrakt land med store forskjeller. Hvordan vil dette påvirke måten du jobber på?

- Landbruket i Norge har som kjent store forskjeller innfor klima- og arronderingsmessige forhold. De samme gjelder de store forskjellene i logistikk for bondens innsatsvarer og produkter. Det er viktig at banken så langt som mulig klarer å ta innover seg de ulike produksjonsforholdene og bidrar til en bærekraftig finansiering i hele Norge, sier han.