Hopp direkte til innhold

- En god nyhet for deg som sparer

Med aksjesparekonto blir det enklere for privatpersoner å spare i aksjer og aksjefond. Nå kan du kostnadsfritt bestille aksjesparekonto hos oss.

Fra denne høsten har det blitt mer attraktivt å spare i aksjemarkedet. Ordningen med aksjesparekonto er nå tilgjengelig for alle privatpersoner. 

- Denne nye spareordningen er en god nyhet for deg som sparer. Aksjesparekonto er en enkel, fleksibel ordning som stimulerer til sparing i aksjer eller aksjefond og som gir skatteutsettelse, sier adm. direktør Per-Erling Mikkelsen i Landkreditt Forvaltning.

Følg bloggen vår

Hold deg oppdatert på det som rører seg innen finans og landbruk. Vi kaller det sunt bankvett!

Les bloggen her

Dersom du eier aksjefond eller aksjer fra før er det en virkelig god nyhet. Du kan nemlig i inntektsåret 2017 overføre dine aksjer og aksjefond til en aksjesparekonto, helt skattefritt.  

Vi tilbyr aksjesparekonto. Det kan du bestille selv, eller ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å opprette. 

Utsett skatten

Husk at du senere også slipper å betale skatt på gevinster dersom du velger å bytte mellom våre aksjefond. Når du senere ønsker å ta penger ut av kontoen, kan du ta ut opprinnelig investert beløp uten at det utløser skatt. Det er først når du tar gevinsten ut av kontoen at du må betale skatt. 

For eksempel, dersom du har investert 100.000 kroner i et av våre fond, som senere har steget 30 prosent, kan du ta ut de 100.000 kronene fra kontoen uten at dette utløser gevinstbeskatning. Dette skattefrie uttaket kan hvis ønskelig benyttes til innskudd i den nye skattegunstige pensjonsspareordningen IPS som kommer senere i høst. 

Dermed har du nå en fin mulighet til å ta en gjennomgang av dine aksjer og/eller aksjefond.

- For de som har opparbeidet store gevinster på sine aksjefond og ikke vil gjøre noe, siden det vil utløse skatt, vil det å flytte beholdningen over til en aksjesparekonto i 2017 være smart, sier Mikkelsen.

Det enkle er det beste

Her er det viktig å være klar over at det er valg av strategi for din samlede portefølje som bestemmer det aller meste av variasjonen i avkastningen i sparingen din over tid. I praksis er det den miksen du har mellom aksjer og renter som betyr mest. Valg av enkeltfond og tilbyder er av mindre betydning.

- De aller fleste av oss som sparer langsiktig vil være best tjent med en strategi med en relativt høy andel plassert i aksjer, i et begrenset antall ulike fond, og å sitte langsiktig med disse fondene. Det enkle er ofte det beste, også her, sier Mikkelsen.

Det koster ingenting å bestille aksjesparekonto. Bestill aksjesparekonto.