Hopp direkte til innhold

«Banker byfolka»

Landkreditt Utbytte har siden oppstarten banket de fleste byfolkfondene dypt ned i lakkskoene, skriver Dine Penger i sin nyeste utgave.

- Vår strategi er å kjøpe selskaper som tjener penger og betaler utbytte fra overskuddet. Det sier Sigurd Klev, forvalter i Landkreditt Utbytte, til Dine Penger.

Fondet er omtalt i seksjonen «Fondsprofilen» i økonomitidsskriftets oktober-utgave.  

I artikkelen vises det til at det historisk lave rentenivået har sendt store pengestrømmer ut på jakt etter alternative investeringer med høyere avkastning.

«Med inflasjon, inntekts - og formuesskatt viser Landkreditts regnestykke at man behøver 4,4 prosent i årlig avkastning for bare å opprettholde kapitalens kjøpekraft. Da er utbyttefond et nærliggende alternativ. Landkreditt Utbytte har hatt en utbyttegrad på mellom 4 og 5 prosent siden starten i februar 2013. Resten av den gjennomsnittlige avkastningen på drøye 17 prosent forklares av kursstigningen i perioden». 

- Investeringer skal ikke være spennende. De skal helst kunne sammenlignes med å se maling tørke på veggen eller det jevne tilsiget av renter på bankkonto, sier Klev til Dine Penger. 

Forvalteren forklarer videre at han ser etter modne kvalitetsaksjer med lav gjeld, stabil inntjening og ikke minst en forpliktende utbyttepolitikk. Så langt i fondets levetid har det gitt både høy avkastning og betydelig lavere svingninger enn børsgjennomsnittet. 

Oppslaget er en faksimile fra Dine Penger nummer 10 i 2017.