Hopp direkte til innhold

Jakten på bygdegründere er i gang

Søket etter årets kandidater til Askeladdprisen har begynt. Gründerspirer fra bygdene har nå en gylden mulighet til å sikre seg prisen, som er på 30.000 kroner.

Askeladdprisen er et samarbeid mellom Norges Bondelag og Landkreditt, og deles ut til unge etablerere på bygdene. Prisen på 30.000 kroner og deles ut på Norges Bondelags årsmøte i juni måned hvert år.

Juryen består av to representanter fra Norges Bondelag, to fra Landkreditt og en fra Norges Bygdeungdomslag.

Hva er kriteriene? 

For å være i målgruppa for prisen, må den nominerte være under 35 år og i ferd med å etablere eller ha etablert ny næringsvirksomhet på bygdene. Vedkommende må utvise kreativitet og pågangsmot, og virksomheten må bidra til å skape nye arbeidsplasser i lokalsamfunnet.

Alle kan foreslå kandidater til prisen, og kandidatene kan også foreslå seg selv. Søkerne må beskrive sin forretningsidé, mål og planer.

Skape flere arbeidsplasser

Fjorårets Askeladd ble Traktorpikene, ved daglig leder Thrine Bye Heggum. Thrine Bye Heggum og søsteren Ine Bye Rossetnes savnet arbeidsklær de kunne jobbe og bevege seg i og samtidig ta seg bra ut. De utviklet like gjerne klærne selv, og Traktorpikene AS var et faktum.

Styreleder i Landkreditt, Knut A. Nordmo, fremhever viktigheten av nytenkning når gjelder det å skape nye arbeidsplasser på bygdene.

— Vi ser at nytenking og kreative gründere er viktig for å skape flere arbeidsplasser på bygdene. Dette er med på å styrke grunnlaget for et landbruk over hele landet, sier Nordmo.  

Søknadsfristen er 22. mai.

Les mer om prisen på bondelaget.no/askeladden/

Under kan du se hva Askeladdprisen har betydd for tre tidligere vinnere.