Hopp direkte til innhold

Fondssparing blir enklere

Nå blir det enklere og mer attraktivt å spare i fond. Fra 1. september kan du etablere egen aksjesparekonto for dine aksjer og aksjefond.

Regjeringen har vedtatt at den nye ordningen med aksjesparekonto skal tre i kraft fra 1. september.

Kontakt oss

Ønsker du å snakke med oss om pensjonssparing eller fond? Ta gjerne kontakt med våre sparerådgivere på telefon 23 00 08 00, eller send oss i Landkreditt Forvaltning en e-post på kundeservice@landkredittfondene.no.

- Med aksjesparekonto vil det bli enklere for privatpersoner å spare i aksjer og aksjefond, og det vil bli mer attraktivt for flere å spare i aksjemarkedet fremover, sier administrerende direktør Per-Erling Mikkelsen i Landkreditt Forvaltning.

Med aksjesparekonto slipper du å betale skatt på gevinst når du bytter mellom aksjer og fond innad i kontoen, eller selger aksjer og fond med gevinst innad kontoen. Når du tar pengene ut av kontoen kan du ta ut opprinnelig investert beløp uten at det utløser skatt.

Aksjesparekonto kan tilbys av banker, verdipapirforetak og forvaltningsselskap for verdipapirfond, og vi i Landkreditt Bank vil tilby aksjesparekonto fra 1. september.

Les om pensjonssparing fra Landkreditt