Hopp direkte til innhold

Penger til en regnværsdag

Nå er det snart tid for både ferie- og skattepenger. Pass på å fylle opp bufferen samtidig!

I dagens lavrentemarked har tradisjonell banksparing hatt en noe dalende stjerne. Mellom lavere renter, inflasjon og skatt, har det gradvis blitt vanskeligere å opparbeide seg økt kjøpekraft ved hjelp av banksparing. I samme periode har fondssparing, med en viss grad av risiko og forventning om bedre avkastning over tid, fått vind i seilene.

Banksparing er smart

Likevel mener vi at banksparing er smart! Trenger du rask tilgang til kapital, er det ingen tvil om at det er godt å ha en buffer som monner.

Lars Johannesen

Lars Johannessen, banksjef

— Vi anbefaler kundene å ha to til tre månedslønner på konto til en hver tid. Ryker vaskemaskinen - eller verre, ryker jobben, vil du være veldig glad for at du valgte å spare opp reservekapital på en lett tilgjengelig konto. Derfor slår vi her et lite slag for god, gammeldags banksparing, sier banksjef for personmarked, Lars Johannessen.

Mange bekker små...

Mange bekker små, gjør en stor å, heter det. Det stemmer også godt når det gjelder banksparing. Med et fast trekk fra brukskonto til sparekonto, kan du bygge opp en sum penger som gir deg den tryggheten du trenger. Over tid kan bufferen få en fin størrelse, selv om det faste trekket er relativt lavt.

Kombiner gjerne banksparingen med en spareavtale i aksjefond for den mer langsiktige sparingen. Det ene utelukker ikke det andre.

Sørg for å ha en buffer

Og med feriepenger og skattepenger nært forestående, har Lars følgende oppfordring til slutt:

— Tenk gjennom hvordan du skal disponere disse pengene på en god måte. Ikke la alt gå til kortsiktig forbruk, men sørg for å sette av en sum til bufferen. Det kan være godt å ha på en regnværsdag!

Har du ikke gjort det ennå? Logg inn i nettbanken  

Mest lest

Risiko eller ikke – hvordan sparer du?

1. september 2016

Markedet forventer at vi fortsatt vil ha lave renter i lang tid fremover. Hvordan skal du best skal ivareta dine penger i et lavrenteregime?

Unngå sleipe svindlere

25. november 2016

Får du en e-post som tilsynelatende er fra Skatteetaten i disse dager, bør du være ekstra oppmerksom.

Setter tall på stordriftsulempene

8. juni 2016

Større avstander gjør at store gårdsbruk har høyere kostnader per produsert enhet, Kostnad til drivstoff per liter produsert melk er 60 prosent høyere på store enn små bruk. NIBIO har satt tall på dette.