Hopp direkte til innhold

Nå trenger bilen en vårpuss

Rengjøring og god lakkpleie hindrer rustangrep og forlenger bilens levetid. Det er tid for den store vårpussen.

– Bilen er en stor investering. Det er god økonomi å ta best mulig vare på den. Jevnlig vask og grundig polering et par ganger årlig er et godt bidrag, og vårpussen er en tradisjon som med fordel kan opprettholdes, sier produktsjef Bjørn Araldsen i Landbruksforsikring.

Litt for sjelden

Undersøkelser i regi av Autobransjens Leverandørforening (ABL) har vist at norske bileierne sjelden er i nærkontakt med voks og pussegarn. Ifølge disse målingene blir bare en fjerdedel av bilparken polert minst to ganger årlig. En tilsvarende andel blir polert årlig.

Halvparten av oss lar det gå mer enn et år mellom hver polering, og mer enn 15 prosent av bilparken blir aldri polert. Det gir mangelfull lakkpleie, og fremskynder prosessene som gjør lakken blekere og mattere, slik at den bokstavelig talt taper glansen, ifølge ABL-sjef Arild Hansen.

Inneklimaet viktig

Enten man gjør jobben selv eller setter den bort til profesjonelle, er det fornuftig å gi bilen denne typen vedlikehold, mener Bjørn Araldsen i Landbruksforsikring. Han minner også om at innvendig renhold hører med, for å sikre fører og passasjerer et god inneklima i bilen.

– En ren kupe er bra for både små og store, og særlig viktig for de mange som er plaget med luftveissykdommer. Heldigvis finnes det mange, gode spesialprodukter som gjør renholdet av interiør, dashbord og innvendige vindusflater enkelt.

Riktig forsikring

En vurdering av om bilforsikringen er tilpasset behovet bør også stå på sjekklisten fra tid til annen, påpeker Araldsen. Blant annet kan du velge om du vil ha full kasko, delkasko eller bare en ansvarsforsikring, og om du trenger tilleggsdekninger for veihjelp og leiebil.

– Bileier bør også avstemme om oppgitt kjørelengde og andre priskriterier fortsatt stemmer. På Landbruksforsikrings nettsider kan du selv beregne forsikringsprisen på egen bil. Du kan også oppnå en selvbetjeningsrabatt ved å kjøpe forsikringen på nett.

Siste fra bloggen

Stadig flere bønder med høy gjeld

28. februar 2017

Bondens gjeld økte med 5 prosent i 2015. Rentekostnadene gikk ned med 7 prosent. Fortsatt har kvinner i landbruket lavere gjeld enn menn.

Priser og markeder for jord endrer seg

24. februar 2017

Russland ser ut til å være et alternativ hvis du er ute etter rimelig, god jord. Men selv dansk jord med sine stive priser anbefales nå for investorer.

Robotbønder øker overskuddet

15. februar 2017

Bønder med melkerobot gjør det stadig bedre og har økt timelønnen med 60 prosent på to år. Men fortsatt tjener andre melkeprodusenter mer per time.

Rabatt på forsikring

I samarbeid med Landbruksforsikring tilbyr vi svært gode forsikringer på opptil 23 % rabatt. Vi er spesialisert på landbruk, men tilbyr forsikringer til alle.

Les mer om forsikring