Hopp direkte til innhold

Nå trenger bilen en vårpuss

Rengjøring og god lakkpleie hindrer rustangrep og forlenger bilens levetid. Det er tid for den store vårpussen.

– Bilen er en stor investering. Det er god økonomi å ta best mulig vare på den. Jevnlig vask og grundig polering et par ganger årlig er et godt bidrag, og vårpussen er en tradisjon som med fordel kan opprettholdes, sier produktsjef Bjørn Araldsen i Landbruksforsikring.

Litt for sjelden

Undersøkelser i regi av Autobransjens Leverandørforening (ABL) har vist at norske bileierne sjelden er i nærkontakt med voks og pussegarn. Ifølge disse målingene blir bare en fjerdedel av bilparken polert minst to ganger årlig. En tilsvarende andel blir polert årlig.

Halvparten av oss lar det gå mer enn et år mellom hver polering, og mer enn 15 prosent av bilparken blir aldri polert. Det gir mangelfull lakkpleie, og fremskynder prosessene som gjør lakken blekere og mattere, slik at den bokstavelig talt taper glansen, ifølge ABL-sjef Arild Hansen.

Inneklimaet viktig

Enten man gjør jobben selv eller setter den bort til profesjonelle, er det fornuftig å gi bilen denne typen vedlikehold, mener Bjørn Araldsen i Landbruksforsikring. Han minner også om at innvendig renhold hører med, for å sikre fører og passasjerer et god inneklima i bilen.

– En ren kupe er bra for både små og store, og særlig viktig for de mange som er plaget med luftveissykdommer. Heldigvis finnes det mange, gode spesialprodukter som gjør renholdet av interiør, dashbord og innvendige vindusflater enkelt.

Riktig forsikring

En vurdering av om bilforsikringen er tilpasset behovet bør også stå på sjekklisten fra tid til annen, påpeker Araldsen. Blant annet kan du velge om du vil ha full kasko, delkasko eller bare en ansvarsforsikring, og om du trenger tilleggsdekninger for veihjelp og leiebil.

– Bileier bør også avstemme om oppgitt kjørelengde og andre priskriterier fortsatt stemmer. På Landbruksforsikrings nettsider kan du selv beregne forsikringsprisen på egen bil. Du kan også oppnå en selvbetjeningsrabatt ved å kjøpe forsikringen på nett.

Siste fra bloggen

Opphør av utkontrakteringsavtale

15. august 2017

Forvaltningen av verdipapirfondet Landkreditt Høyrente har siden høsten 2010 vært utkontraktert til Finansavdelingen i Landkreditt Bank.

Rabatt på forsikring

I samarbeid med Landbruksforsikring tilbyr vi svært gode forsikringer på opptil 23 % rabatt. Vi er spesialisert på landbruk, men tilbyr forsikringer til alle.

Les mer om forsikring