Hopp direkte til innhold

Tusener å spare på å bytte bank

Nylig kunne vi lese i VG at forskjellen på billigste og dyreste bank nå utgjør 16.445 kroner for et boliglån på 2,5 millioner kroner. Samtidig presenterte VG listen over de billigste boliglånene akkurat nå, med Landkreditt Bank på topp.

Det er Penger.no som har gjort beregningene som VG viser til i artikkelen som var på trykk mandag 15. februar. Basert på tall fra 16.000 bankkunder, er forskjellen på billigste og dyreste bank nå på 0,66 prosentpoeng. Dette tilsvarer 16 445 kroner i året for et boliglån på 2,5 millioner.

Attraktivt alternativ

På toppen av listen over de billigste lånetilbudene ligger Landkreditt Bank med en beste rente på 1,99 prosent.

Lars Johannesen.

— Det er skarp konkurranse, og med en beste rente på 1,99 prosent bør vi være et svært attraktivt alternativ for alle som vurderer å bytte bank, sier Lars Johannesen, banksjef for personmarked i Landkreditt Bank, om prisforskjellene VG refererer til.

— Vår beste rente er dessuten ikke knyttet til alder, medlemskap i visse organisasjoner eller geografi. Så lenge du har tilfredsstillende sikkerhet og betjeningsevne, er den innenfor rekkevidde for alle, fortsetter han.

Ingenting å tape - mye å spare

Boliglånskunden Gry Helene fra Mjøndalen forteller til VG at hun har brukt samme bank hele livet, men da hennes eksisterende bank ikke ga henne god nok rente, innså hun at hun ikke hadde noe å tape på å sjekke hva andre kunne tilby.

Dette ble en lønnsom beslutning. Gry Helene sparte til syvende og sist 30 000 kroner i året på sitt bankbytte.

Hva kan du spare?

Prøv vår boliglånskalkulator og se hva du kunne spare i året på å flytte boliglånet til oss.