Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Gode råd for problemfri ferie

Med gode forholdsregler dempes risikoen for å få ferien ødelagt av skader, uhell og sykdom. Reiserådene fra Landbruksforsikring kan gi deg gode tips.

– Hvis du skal på bilferie er det viktig å sjekke dekk og lufttrykk, og sørge for at bagasjen pakkes riktig. Legg det tyngste lavest og lengst inn i bagasjerommet. Kupeen bør være fri for løse, farlige gjenstander, sier produktsjef Bjørn Araldsen i Landbruksforsikring.

Under kjøringen gjelder det å ikke la seg stresse, ta pauser og holde god avstand til bilen foran.

– Sørg for at ikke verdigjenstander blir liggende synlige i kupeen. Det reduserer faren for innbrudd, sier Araldsen.

Redde for sykdom

Mange av dem som tar ferie utenlands er redde for å bli rammet av sykdom, ran og svindel, ifølge en undersøkelse i regi av hytteutleieren Novasol. Hele 80 prosent oppgir at de engster seg for ett eller annet.

– Mage- og tarminfeksjoner er vanlige ferie-plager, så tenk over hva du spiser og drikker, ikke minst på eksotiske steder. Sørg for at maten er tilstrekkelig kokt eller stekt, og velg flaskevann hvis drikkevannet ikke er trygt.

Men få i deg tilstrekkelig med væske i sommervarmen, for å hindre dehydrering.  

Ran og tyverier

– For å dempe risikoen for ran er det fornuftig å være forsiktig med alkohol og ikke bære synlige verdigjenstander. I storbyer kan det være lurt å unngå avsides steder, særlig nattestid, sier Bjørn Araldsen.

Faren for tyveri dempes ved å oppbevare lommeboken slik at den er vanskeligst mulig å nappe til seg.

– Badestrender, flyplasser, stasjonsområder og markeder er yndede tilholdssteder for lommetyver, så pass godt på.

Reiseforsikring

Forsikringsselskapenes reiseerstatninger viser at mange opplever at noe går galt underveis. I fjor økte utbetalingene med åtte prosent, til drøyt 2 milliarder kroner, ifølge tall fra Finans Norge.

– Det er viktig å ha en god og gyldig forsikring. Landbruksforsikrings helårs reiseforsikring dekker svært mange av de skader og uhell som kan oppstå i ferien, blant annet knyttet til reisegods, ulykke, sykdom, forsinkelser, avbestilling, ansvarsskader og rettshjelp.

I en sammenligning mellom 22 selskapers reiseforsikringer i februar i år fikk Landbruksforsikrings reiseprodukt terningkast 6 i VG og Dine Penger.