Hopp direkte til innhold

Mmm...fårikål!

Den siste torsdagen i september er fårikålens dag! Vår egen sauebonde Eldrid deler her sine fem tips til en vellykket fårikålmiddag.

- Jeg kan melde om en særdeles god sommer for sauen, der vi har fått store, fine lam med veldig god kvalitet hjem fra beitet. Disse har gått rett til slakt uten oppforing på kraftfôr. Ergo er de nesten å regne som viltkjøtt, og har utnyttet de store ressursene som ligger i utmarksbeitet, sier Eldrid, som for tiden balanserer rollen som sauebonde med å være i foreldrepermisjon med vesle Anna.

Enkelt og velsmakende

Eldrid fokuserer på enkelhet og de gode norske råvarene når hun her oppsummerer sine fem fårikåltips:

  1. Sørg for å kjøpe norsk lam, dette finnes i alle butikker nå!
  2. Ha stor nok kjele. Fårikålen smaker som kjent enda bedre dag nummer 2!
  3. Kjøtt, hodekål delt opp i biter, salt og HEL svart pepper legges lagvis i en gryte, fyll på med vann til slutt. La det putre i minst to timer. Serveres med gode norske poteter til. Det finnes ikke noen andre middager som er så enkel å lage, og samtidig smaker så godt!
  4. Mens fårikålen koker, eller dagen etter når middagen bare trenger å varmes opp igjen, oppfordrer jeg alle til å ta en tur ut i fint høstvær for å se og nyte åpnet og flott kulturlandskap som sau og andre beitedyr sørger for. Uten beitedyr gror Norge igjen!
  5. Husk at fårikål er så godt at det gjerne kan nytes mer enn én gang hver høst! Den norske bonden produserer i år mer lammekjøtt enn noen sinne, og det er derfor mange nye spennende lammeprodukter i butikken, kanskje du også bør prøve et annet lammeprodukt i årets lammesesong?

 Vel bekomme!

Siste fra bloggen

Opphør av utkontrakteringsavtale

15. august 2017

Forvaltningen av verdipapirfondet Landkreditt Høyrente har siden høsten 2010 vært utkontraktert til Finansavdelingen i Landkreditt Bank.