21 fikk støtte fra Landkreditt Hallingsprettfond

Siden januar har Morgenklubben på Radio Norge presentert en ny vinner hver tirsdag og torsdag. Totalt er 21 vinnere trukket ut blant 624 søknader til Landkreditt Hallingsprettfond.

Slik oppsummerer Morgenklubben med Loven & Co ukene med Landkreditts Hallingsprettfond: «Det er alltid moro å gi bort ting! Og når vi i tillegg hjelper folk med å komme seg opp av sofaen er det jo helt prima!»

— Vi likte koblingen mellom sunt bankvett, som er en leveregel for oss i banken, sunn økonomi og sunn livsstil, sier Lars Johannessen, banksjef for personmarked i Landkreditt Bank. — Derfor valgte vi å realisere idéen om et aktivitetsfond.  

Idéen om fondet dukket opp i forbindelse med samarbeidet Landkreditt Bank har hatt med Radio Norge om skirennet Hallingspretten. Årets renn ble arrangert 19. mars.

Lite som skal til

Søknadene har strømmet inn og det viser seg at det ikke er de store investeringene det søkes om.

— Løpe- og tursko, treningstøy til ulike aktiviteter, ski, hodelykt, skøyter, kjøresele til hund, rollerblades, skismøring, og sykkel er noe av det vi har gitt støtte til, sier Hanne S. Guttormsen, markedssjef i Landkreditt Bank.

Gode søknader

Humor, selvinnsikt og selvkritikk med glimt i øyet, går igjen i mange av søknadene:

«Det som trengs for å gå inn på et treningssenter uten å se ut som et blaff fra 2001…»

«Søker om støtte til min kone:) Jeg overtalte henne til å kjøpe nye "smøreski" for et år siden og da ble de smørefrie skia fra 1900-tallet kastet. Jeg ser nå at jeg ikke er så god som jeg trodde til å smøre ski….»

«Siden jeg i disse dager fyller 35 begynner frykten for å falle på holka og brekke lårhalsen å bli overveldende.  Da er det tryggere å ligge på sofaen ;)  så med piggsko blir det lettere å dra seg ut for en gammel kraka :-)»

Mer aktive sammen?

Mange har søkt om støtte til noe de trenger selv, mens andre har manglet utstyr for å få med hele familien med store, små og firbeinte, ut på tur. Flere nevner også at de trenger utstyr for å kunne delta i et treningsfelleskap med venner eller i regi av jobben, og søknad på vegne av et stundentkollektiv har også kommet inn.

Delt på Facebook

Fornøyde vinnere har sendt inn bilder som vi har kunnet dele på vår Facebook-side for å vise det nye utstyret i bruk.

— Det setter vi stor pris på, og håper det viser andre som sliter med dørstokkmila at det ikke nødvendigvis er de store investeringene eller grepene som skal til for å komme i gang, sier Hanne S. Guttormsen avslutningsvis.

Takk for alle søknader og positivt engasjement!