Hopp direkte til innhold

På vei til Hellas?

Hellas står midt oppe i en økonomisk krise. Er du blant dem som står på reisefot til Hellas, finnes det noen gode forhåndsregler å følge.

Kontanter er konge

Først og fremst bør du ta med deg kontanter nok til å klare deg gjennom hele reisen. Benytt deg gjerne av hotellets safe, slik at du kun trenger å ta med deg litt av gangen når du skal ut av hotellet.

Når du tar ut kontanter i forkant av reisen, er det et par begrensninger som det er verdt å merke seg. Du kan maks ta ut 9 900 kroner per dag i minibank her hjemme. Trenger du mer, bør du derfor ikke vente til siste liten med å starte uttakene.

Det finnes også en grense for hvor mye du kan bringe med deg over landegrensene. Maksgrensen her er 25 000 kroner per person.

Bruk av kort

Betal gjerne med kort der du kan. Ved forhåndskjøp av varer og tjenester, gir bruk av kort en ekstra trygghet for deg som forbruker.

Uansett reisemål, anbefaler vi å ta med to kort, hvor av ett bør være et kredittkort. Kortene bør oppbevares hver for seg, slik at du alltid har et kort for hånden, skulle det andre bli borte.

Hvis Hellas må gå over til drakmer, kan dette komme over natten og skape et lite kaos. Da kan ikke kortet ditt belastes i euro lenger.

Vanligvis anbefaler vi å belaste kortet i lokal valuta fordi du da vil få best mulig vekslingskurs. Går Hellas over til drakmer, vil det være smart å velge å belaste kortet i NOK, selv om dette normalt vil være noe dyrere.

Forsikringen dekker ikke alt

Reiseforsikringen dekker tyveri av kontanter opp til en viss grense. Sett deg inn i hva reiseforsikringen din dekker før du reiser, slik at du er forberedt. Husk å ta med deg forsikringsbevis.

Forsikringen omfatter ikke tap, skade eller utgifter som direkte eller indirekte har sammenheng med streik, lockout eller annen form for arbeidskonflikt som kan inntreffe under reisen. Merutgifter på grunn av konkurs er heller ikke omfattet.

Kunder som kjøper en pakkereise er bedre beskyttet gjennom pakkereiselovens regler og de alminnelige vilkår om pakkereiser. Det er leverandør av pakkereisen som er forpliktet til å levere tjenesten. Dersom det blir umulig å levere reisen, har du som reisende krav på å få det som er betalt, refundert.

Våre tips om sikker kortbruk finner du her.

Telefonnummer til SOS International Norge, døgnbemannet alarmsentral:  +4570105050