Hopp direkte til innhold

Kvinner må våkne opp!

Stadig flere velger å etablere spareavtale i aksjefond.

Brita Cathrine Knutson mener kvinner bør ta større ansvar for egen sparing.

Kvinner sparer imidlertid lavere beløp enn menn og det er færre kvinner som har etablert spareavtale. Hvorfor er det slik?

Ta ansvar for egen sparing

- Menn er altså overlegne både med hensyn på sparebeløp og antall avtaler. Det er ingen grunn til at det skal være slik. Kvinner må våkne opp og ta et større ansvar for egen sparing, sier daglig leder i Landkreditt Forvaltning Brita Cathrine Knutson.

Folk flest er opptatt av sparing

Verdipapirfondenes Forening (VFF) har nettopp offentliggjort nye tall for spareavtaler og det er tydelig at folk flest er blitt mer opptatt av sparing. I løpet av årets seks første måneder ble det opprettet nesten 50.000 nye avtaler.

Både menn og kvinner øker sin sparing, men kjønnsforskjellene har altså likevel økt de siste årene.

- Dette er i grunnen merkelig, særlig sett i lys av at kvinner lever lengre enn menn og i gjennomsnitt får en lavere årlig pensjon. Kvinner burde derfor tvert imot hatt flere spareavtaler og satt av et høyere sparebeløp enn menn, mener Brita Cathrine Knutson.

Les rapporten

Verdipapirfondenes forening (VFF) gjennomfører hvert år en undersøkelse om spareavtaler. I år er også resultatene etter første halvår undersøkt. Les rapporten fra VFF (ekstern lenke).

Opprett spareavtale i dag

Spareavtale kan du enkelt opprette enten elektronisk eller ved å sende inn en tegningsblankett. Slik oppretter du en spareavtale i fond.

Siste fondsartikler

Aksjesparekonto fra 1. september

21. juni 2017

Nå blir det enklere og mer attraktivt å spare i fond. Fra høsten kan du etablere egen aksjesparekonto for dine aksjer og aksjefond.

Bekreftelse på gjennomført fusjon

20. juni 2017

Det ble avholdt andelseiermøte den 9. mai 2017 for å behandle styrets forslag om å fusjonere verdipapirfondene Landkreditt Kina og Landkreditt Utbytte.