Hopp direkte til innhold

Askeladdprisen 2015 til Live Skinnes

Med sitt smittende engasjement og kreative entreprenørskap, er Live Skinnes en flott ambassadør for bygde-Norge og en verdig vinner av Askeladdprisen 2015.

foto: Ove Magne

Live Skinnes (29) er initiativtaker og en av bloggerne på gardsfruene.no. Ikke minst er hun gründer av og driver nettverket Bryllupsbygda.

Opptatt av innovasjon

Med sine virksomheter ønsker Live å få frem det positive med landbruk, norsk mat og livet på bygda. Med en mastergrad i entreprenørskap fra NMBU på Ås, er Live grunnleggende opptatt av innovasjon.

—     Askeladden var en figur som fikk til mye med det han fant langs veien og ved bruk av gode hjelpere. Han fant ikke opp kruttet alene, men brukte ressurser ikke andre tenkte på. Jeg føler jeg gjør mye av det samme i bedriftene jeg utvikler, sa Live i sin takketale under Norges Bondelags årsmøte.

Viktig for rekrutteringa

Styreleder i Landkreditt, Knut A. Nordmo fremhever Lives formidlingsevne og nytenkning i rekruttering til ­bygdelivet som noe av det som gjør at årets prisvinner utmerker seg.

—     I et tidsriktig format og med en ungdommelig friskhet, bedriver Live fremsnakking av livet på bygda. Hun sprer kunnskap med en høy grad av troverdighet, og lykkes samtidig med å sette hjembygda på kartet. I Landkreditt er vi opptatt av rekruttering til bygdene. Med sitt engasjement, tror vi at Live kan bidra direkte til at flere satser på et liv på bygda, sier Knut A. Nordmo, styreleder i Landkreditt.

Askeladdprisen 2015 ble delt ut av Norges Bondelag og Landkreditt på Norges Bondelags årsmøte onsdag 10. juni. Det er 20. gang prisen deles ut.

 
Juryen:

Fra Norges Bondelag: Leder Lars Petter Bartnes og fylkesleder i Hordaland Frøydis Haugen.

Fra Landkreditt: Styreleder Knut A. Nordmo, og Anders Sigstad.

Fra Norges Bygdeungdomslag: Leder Gunn Jorunn Sørum

Bondelaget.no: Pressemelding om vinneren.