Hopp direkte til innhold

Sjekk eiendommen din på nett

Gjennom tjenesten Se eiendom kan du sjekke hvem som eier en eiendom og tinglyste heftelser og avtaler.

Kartverket er ansvarlig for å ajourføre grunnboksopplysninger om eiendommer i Norge. Nå kan gratis få innsyn i eiendomsinformasjon og sjekke heftelser på en eiendom. Selvbetjeningen er mulig gjennom nettstedet Seeiendom.no.

– Det er nå lett å sjekke heftelser og få innsyn i eiendomsinformasjon. Den nye grunnboken åpner opp for at innbyggere og eiendomsbransjen kan sjekke eiendom selv på seeiendom.no, sa kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, da han lanserte den nye løsningen på Kartverkets hovedkontor på Hønefoss.

På nettstedet kan du søke deg fram til aktuell eiendom. Du får opp et kart som markerer eiendommen. Videre kan du klikke deg fram til flere opplysninger om eiendommen, som størrelse, antall bygninger, fredningsbestemmelser osv. Det nye er at du også kan få en ubekreftet grunnbok for eiendommen. Da må du imidlertid gjennom en innlogging.

Grunnboka gir opplysninger om hvem som har hjemmel (som regel det samme som eier), når den ble overtatt og hvilken registrert pris. Videre finner du heftelser som har økonomisk betydning, slik som sikkerhet for banklån, borett, forkjøpsrett o.l. I grunnboka finner du også heftelser som ikke har stor økonomisk betydning (servitutter) og grunndata som viser hvilke eiendommer som er fradelt eller slått sammen med denne eiendommen.

Kartverket får over 1.500 telefonhenvendelser og over 100 e-post hver dag med spørsmål fra publikum. Med den digitale innsynsløsningen på nett blir tid og ressurser spart. Hver virkedag leveres over 21 kasser post med tinglysningspapirer til Kartverket på Hønefoss og kontoret i Ullensvang. Dette utgjør i snitt til sammen 5.000 saker pr dag.

Sjekk eiendommen på seeiendom.no

Siste fra bloggen

Lite ferie for bønder

23. juni 2017

Over halvparten av norske bønder tar to uker eller mindre i ferie. Proffe bønder planlegger for å ta ferie. Gamle holdninger kan føre til at du sitter igjen alene på gården uten familie.

Aksjesparekonto fra 1. september

21. juni 2017

Nå blir det enklere og mer attraktivt å spare i fond. Fra høsten kan du etablere egen aksjesparekonto for dine aksjer og aksjefond.

Driftskredittordningen

20. juni 2017

I 1967 så et viktig verktøy for bonden dagens lys. Et halvt århundre senere fremstår driftskredittordningen for landbruket som like relevant.