Hopp direkte til innhold

Årets Askeladd ble Akre Matopplevelser

Synnøve Galaasen Olsen er årets Askeladd! Den ungen gründeren ville vise at det er mulig å skape sin egen arbeidsplass flere mil unna der folk vanligvis åpner spisesteder.

For 19. år på rad deler Norges Bondelag og Landkreditt ut Askeladdprisen. Prisen går til unge under 35 år. som er i ferd med, eller som har etablert næringsvirksomhet på bygdene.

Årets Askeladd heter Synnøve Galaasen Olsen. Synnøve driver Akre Matopplevelser hjemme på gården Akre i Galåsen i Søre Trysil. Der serverer hun selvplukkete bær og elg fra egen skog.

- Alt blir servert i finstua mi som jeg har pusset opp slik den kunne ha sett ut i 1875 da huset ble bygget. Akre Matopplevelser skal tilby en unik smaksopplevelse med fokus på lokale råvarer, tradisjoner og historier presentert på en annerledes måte i historiske omgivelser, forteller prisvinneren.

Skaper aktivitet utover sin egen bedrift

- Årets prisvinner er en ung, energisk og engasjert kandidat som har vist at det er mulig å få noe til i hjembygda. Akre Matopplevelser viser at ved å fokusere på egne kunnskaper og interesser er det mulig å skape sin egen bedrift i hjembygda. Ved å ta i bruk lokal ressurser er hun også med på å skape aktivitet utover sin egen bedrift, noe som er viktig for videre suksess og vekst framover, sier juryformann  Nils T. Bjørke.

Styremedlem i Landkreditt SA, Elisabeth Gjems var med og delte ut prisen på vegne av Landkreditt. Hun har følgende å si om årets prisvinner: Ved å titulere seg som ondelsjente og skogfinne gir Synnøve Galaasen Olsen tydelig signal om hvor hun hører hjemme. Hun forvalter en unik arv, og har tatt et modig valg ved å skape en bedrift midt i de vide Trysilskogene - et godt stykke unna skiheisene i Trysilfjellet.