Småbruk i naturskjønne omgivelser med turmuligheter rett utenfor døren - Ridebane, stall og innredet uthus.

Gjøvik - Biri
Landbrukseiendom
Meglerinformasjon

Velkommen

Velkommen til Lure - en innholdsrik landbrukseiendom på 270,3 daa som består av blant annet dyrka mark, innmarksbeite, skog og et solrikt gårdstun med bebyggelse. Beliggenheten er naturskjønn og usjenert, og det bugner av idylliske turmuligheter rett utenfor døren.

Bygningene på gården består av et våningshus, et frittliggende, innredet uthus og en driftsbygning med blant annet stall og hønsebu. Våningshuset fremstår som velholdt og pent, og har et helfliset bad, et soverom, en stor stue med to ildsteder og varmepumpe, samt et stilrent kjøkken i første etasje. I etasjen over er det tre soverom og et bad/wc/vaskerom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et landlig, naturskjønt og barnevennlig område på Biristrand, vel 30 min fra både Lillehammer og Gjøvik. Området ligger på vestsiden av Mjøsa med flotte badeplasser, båt- og fiskemuligheter.

Her finner du også nydelige friluftsområder med turstier og skiløyper som gir rekreasjon på helårsbasis. Mjøstråkket går forbi Biristrand og passer ypperlig for søndagsturer på sykkelturer. For turer til fots kan man gå Steigrunden, som tar deg gjennom et flott kulturlandskap. For golfentusiaster er det kort vei til Gjøvik og Toten golfklubb på Sillongen.

Servicetilbud:

Det tar ca. 11 min å kjøre til Kiwi og Extra Biri som er nærmeste dagligvare. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til både Lillehammer og Gjøvik, med togstasjon, sykehus, kjøpesenter og alt av bymessige fasiliteter.

Kollektivtilbudet i området består av buss, og nærmeste busstopp er Kjensetgutua, som ligger ca. 700 meter fra eiendommen. Bussen tar deg til blant annet Gjøvik på kort tid, noe som er ideelt for pendlere. Med bil fra eiendommen tar det ca. 18 min å kjøre til Moelv, ca. 29 min til Gjøvik, ca. 38 min til Hamar og ca. 30 min til Lillehammer.

Fra eiendommen er det ca. 16 km til Biristrand barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 8,3 km til Biri ungdomsskole. På Biri er det også flere barnehager, blant annet gårdsbarnehage. I tillegg finnes det videregående skoler både på Lillehammer og Gjøvik.

Kort fortalt:

- Landbrukseiendom på 270,3 daa.

- Dyrka mark, innmarksbeite og skog.

- Våningshus og stort, innredet uthus.

- Driftsbygning med stall og hønsebu.

- Idyllisk, solrikt og tilbaketrukket.

- Våningshus over 2 romslige plan. 

- Stue med 2 ildsteder og varmepumpe.

- Stilrent kjøkken med god benkeplass.

- Bad/wc/vaskerom i 2. etasje.

- Helfliset bad/wc i 1. etasje.

- 4 gode soverom, ett med garderobe.

- God lagringsplass i kjelleren.

Adkomst

Se kart.

Jord, skog og tun

Uteområde:

Småbruket ligger tilbaketrukket og usjenert til, med umiddelbar nærhet til flotte turområder i skog og mark. Tomten er på 270,3 daa, og består blant annet av dyrka mark, innmarksbeite, skog og et stort gårdstun med bebyggelse. Gårdstunet er skrånende, samt pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, skjermende trær og gruslagt gårdsplass.

Solforholdene er gode, noe som blant annet kan nytes i en vestvendt hage med adkomst fra stuen i våningshuset. Hagen er inngjerdet, og byr på trygg boltreplass for familiens firbeinte. Flere, store områder på tunet er rammet inn med skigard, og det er gjerde i tre rundt en ridebane på nedsiden av driftsbygningen. Ute på beiteområdet er det et leskur med mulighet for vanntilkobling. Våningshuset er sist malt utvendig i 2019.

Driftsbygning: Driftsbygningen har et BTA på ca. 240 kvm, og ble oppført over to plan i 1983. Bygningen fremstår med enkel standard, og har stall, hønsebu og låve i første etasje og mellomlåve i etasjen over. Stallen har 3 + 2 bokser, og hønsehuset er etablert for hobby. Deler av bygget har støpt gulv, og det er klargjort for utvidelse av stallen.

Uthus: På eiendommen er det et frittliggende bygg på ca. 100 kvm som i dag inneholder utestue, boder og en innredet del med vann og avløp. Bygget anvendes som hagestue og lagringsplass, og har en enkel leilighet som ikke er godkjent.

Parkering:
Det er parkering på en stor, gruslagt gårdsplass. .

Eiendommens arealer:
Fulldyrket jord daa 35,8
Overflatedyrket jord daa 5,9
Innmarksbeite daa 20,2
Skog av høy bonitet daa 135,5
Skog av middels bonitet daa 46,3
Uproduktiv skog daa 18,8
Bebygd, vann, bre daa 7,8
Sum arealer: daa 270,3

Arealer er hentet fra NIBIO Gårdskart.

Eier driver selv jorda med grasproduksjon til eget bruk. Dyrket mark, som er opplyst DEBIO godkjent, er fordelt på to teiger og er beliggende rundt tunet med mindre god arrondering. Det er i
tillegg en teig beliggende i skogen på andre siden av elva. Det er en mindre teig med overflatedyrket jord ved tunet.

Skog som ligger som kantsoner til beite og dyrket mark rundt tunet, er egnet for vedproduksjon. Det er en skogteig beliggende på andre siden av elva. Det er opplyst at det er tatt ut det meste som er hogstmodent og dermed lite virke av økonomiske betydning å ta ut i nær fremtid. Ungskogpleie og tynning bør etter hvert påregnes. Produksjonsevnen er beregnet ved NIBIO sine gjennomsnittstall til ca. 70m³ årlig. Det er enkelt skogshusvær i skogen i kantsone mot dyrket mark, dette er ikke tillagt større verdi i taksten eller ytterligere beskrevet.

Beiter er beliggende rundt tunet og er holdt i hevd og brukes til hest av eier.

Det er opparbeidet ridebane ved tunet.

Det er i følge eier omsøkt og godkjent 61 daa dyrket mark etter avvirkning av skog.

Det er to fradelte tomter på eiendommen, disse er skjønnsmessig vurdert til 50 000,- hver. Arealet inngår som beite og overflatedyrket mark på eiendommen.

Jakt

Eiendommen er del av et jaktlag.

Innhold og standard

På eiendommen finnes våningshus, driftsbygning og uthus/sidebygning. I tillegg er le-skur på beite med mulighet for vanntilkopling. Bygninger er normalt vedlikeholdt. 

Hovedbolig/våningshus

1. etasje: Entré, bad/wc, gang, soverom, kjøkken og stue/spisestue.
2. etasje: Gang, bad/wc og 3 soverom.
Kjeller: Vaskekjeller og uinnredet kjellerrom.

Entré: Våningshuset har et pent, inntrukket inngangsparti med hellelagt adkomst, støpt trapp og veggmontert utebelysning. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en fin entré med gråmalt heltregulv og hvitmalt panel på veggene - en stilren kombinasjon som fortsetter videre inn i etasjen. Det er god plass til kommode, knaggrekke og skohyller.

Kjøkken: Kjøkkenet har et stilrent og pent design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har lyse, glatte fronter, takhøye skap og koksgrå laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Veggene over benken har sorte plater i flisimitasjon, og under overskapene er det montert god arbeidsbelysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, benkestikk og opplegg for oppvaskmaskin.

Stue: Stuen oppleves som lys, luftig og koselig, og den vinklede planløsningen gir fine, definerte soner for møblering. Her er det god plass til sofagruppe og tv-/mediastasjon i en egen del, godstoler ved en oppmurt, åpen peis og en spisestue i nærheten av kjøkkenet. I tillegg til peisen har stuen en luft-til-luft varmepumpe fra 2018 og en sjarmerende etasjeovn i støpejern. Fra stuen er det utgang til en vestvendt, solrik og inngjerdet hage.

Bad/wc/vaskerom: Våningshuset inneholder et bad/wc/vaskerom og et bad/wc. Førstnevnte ligger ved soverommene i andre etasje, og har lysmalte vegger og grått belegg på gulv med sluk. Av innredning er det en hvit laminatbenkeplate med nedfelt servant, og under benken er det opplegg og plass for vaskemaskin. Over benken er det et stort speil og god belysning. Rommet har et toalett og en dusjnisje bak forheng, og i en egen del er det badekar med dusjarmatur. 

Bad/wc 2: I første etasje er det et pent bad med lyse og koksgrå fliser på veggene og lyse fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite, glatte fronter og består av en heldekkende servant på en skapseksjon og et stort speil med belysning. Videre har badet et vegghengt toalett og en stor dusjnisje med glassvegger og regnfallsdusj.

Soverom og garderobe: Det er fire fine soverom i våningshuset - tre i andre etasje og ett i første etasje. Soverommene er romslige, og alle har store sprossevinduer som sørger for rikt, naturlig lysinnslipp, fint utsyn og gode luftemuligheter. Veggene er malt i duse, pene farger, og heltregulvene er malt i stilrent grått. Det er en stor garderobeløsning på ett av soverommene, og boligen har for øvrig lagringsplass i kjelleren. 

For beskrivese av resterende bygningsmasse, se punktet "byggemåte".

Bygningers arealer

Bolighus
Totalt BRA (bruksareal): 251 kvm

BRA-i totalt: 251 kvm
1. etasje: 97 kvm.
2. etasje: 68 kvm.
Kjeller: 86 kvm.

Informasjon om arealbegrepene Fra og med 1. januar 2024 er det innført nye arealkrav, arealbegrep og måleprinsipper for bygninger gjennom NS 3940:2023. Det innebærer bl.a. at tidligere begrep som p-rom (primærrom) og s-rom (sekundærrom) ikke lenger blir benyttet. De nye arealbegrepene for bolig er: BRA-i (Internt bruksareal) er areal innenfor omsluttende vegger. Det er for eksempel stue, soverom, kjøkken, entré, bad, innvendig bod og rom for kommunikasjon mellom disse. Dersom boligen består av en bruksenhet BRA-e (Eksternt bruksareal) er for eksempel en ekstern bod, kjellerstue med egen inngang, gjesterom, tilleggsbygg eller andre rom som tilhører boenheten, men som ikke er direkte tilknyttet det interne arealet. Tilleggsbygg kan være for eksempel garasje, naust eller utvendig bod.

BRA-b (Innglasset balkong) er innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten. TBA (Terrasse- og balkongareal) er arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten. GUA (Gulvareal) og ALH (Areal med lav takhøyde) kan opplyses om dersom det er aktuelt for den spesifikke boligen. GUA og ALH skal bare oppgis sammen med BRA for å forhindre uklarhet om hva som er boligens bruksareal. Boligens bruksareal (BRA) utgjør totalt arealene for BRA-i, BRA-e og BRA-b, dvs.: BRA-i + BRA-e + BRA-b = BRA. Arealer for andre bygningstyper som ikke er bolig/fritidsbolig, f.eks. landbruksbygninger, opplyses som BRA (Bruksareal), og/eller BTA (Bruttoareal/Grunnflate). Ta kontakt med ansvarlig megler dersom det skulle være spørsmål knyttet til arealbegrepene.

Oppvarming, piper og ildsteder

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med luft-til-luft varmepumpe i stuen, gulvvarme på badet i første etasje og med panelovner i enkelte rom. Dette suppleres med vedfyring i to ildsteder i stuen. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kjøkkenet og fra badet i første etasje. Sikringsskapet ble oppgradert i 2017, og har automatsikringer. Boligens varmtvannsbereder rommer ca. 200 liter, og er plassert i kjelleren.

Reguleringsforhold

LNF-område.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er ikke opparbeidet odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at forbrukerkjøpere har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven. Kjøpere som handler som ledd i næringsvirksomhet har ikke anledning til å tegne boligkjøperforsikring iht. vilkår fra forsikringsselskapet.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt i salgsoppgaven. Alle bud, budforhøyelser og budendringer skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal legitimeres og med budgivers signatur. Bud inngis fortrinnsvis via budgivningsplattformen Tryggbudgivning.no på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Link til budskjema på Tryggbudgivning.no ligger tilgjengelig i nettannonsen på Finn.no, link kan også fås tilsendt av megler. Om ikke denne benyttes kan ordinært budskjema i salgsoppgaven brukes. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Bud og senere budforhøyelser/endringer bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Budforhøyelser bør derfor skje i god tid før fristens utløp. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

  • Gårdsnummer: 150
  • Bruksnummer: 4
  • Fylkesnummer: 34
  • Fylkesnavn: Innlandet
  • Kommunenummer: 3407
  • Kommuneområde: Gjøvik - Biri
Les mer